Fra Rygge til Kroatia?

Kroatiske Trade Air ønsker å fly fra Moss Lufthavn Rygge.

Trade Air
Foto: Trade Air

- Vi har konkludert med at flyplassen ligger strategisk plassert i forhold til grensen mellom Norge og Sverige, sier direktør i Trade Air, Mihajlo Cvijin.

Middels stort

- Stadig flere fra Skandinavia vil til Øst-Europa på ferie, og vi tror det er behov for en slik rute, sier direktør Mihajlo Cvijin.

Flyselskapet Trade Air er middels stort, og direktøren sier selskapet ønsker å fly én til to flygninger i uka mellom Kroatia og Moss Lufthavn Rygge.

De er foreløpig ikke i dialog med lufthavnen, men ønsker å komme i kontakt så fort som mulig.

Flere interesserte

 - Vi vil gjerne ha kontakt med det kroatiske flyselskapet. Interessen for å reise til Øst-Europa er økende blant nordmenn, så et slikt samarbeide ser vi positivt på, sier Jan Robert Danielsen, daglig leder i Rygge Sivile Lufthavn AS.

Han sier selskapet har kontakt med flere interesserte flyselskaper for tiden, men at navnene på disse ikke kan offentliggjøres før selskapene selv reklamerer med flyavganger fra Moss Lufthavn Rygge.

- Arbeidet går etter planen

Ifølge Danielsen går arbeidet på flyplassen etter planen. I midten av neste måned står adkomstveien klar, og om en uke begynner arbeidet med terminalbygget.

- Nå som alt er i rute, er det ikke umulig at det blir flyvninger til Kroatia når lufthavnen åpner, sier Danielsen.

Moss Lufthavn Rygge skal etter planen åpne 1.oktober 2007.