Hopp til innhold

Fra rally-VM til EM i rallycross

Rally-fører Henning Solberg forsøker seg i EM i Rallycross på Lånkebanen i Hell.

Henning Solberg
Foto: Jan Egil Løvbak

I siste liten har rallyproffen Henning Solberg fått på plass bil, og er klar for start i den norske EM-runden i rallycross på Lånkebanen i Stjørdal til helgen.

– Dette gleder jeg meg virkelig til. Rallycross er kjempemorsomt med sine tette og intense fighter, sier Henning Solberg via en pressemelding.

Han lover at han ikke kommer til Hell for å bare å ha det moro.

LES OGSÅ:

Kjører for å vinne

– Jeg kjører for å vinne. Bilen skal være konkurransedyktige, så bare jeg får et par treningsrunder så skal dette bli bra.

Bilen han skal kjøre er en Citroën C4, og selvfølgelig stiller Henning i “Keiserklassen” SuperCars for å utfordre EM-leder Frode Holte og de siste to års Europamester Sverre Isachsen.

Bilen ble kjørt av franske Marc Laboulle i årets tre første EM-runder, og franskmannen overbeviste da han kjørte inn til andreplass i årets første runde i England bak vår egen Sverre Isachsen.

LES OGSÅ:

Krevende bane han liker godt

Henning Solberg er langt fra ukjent med rallycross. Han har stilt i flere løp de siste årene, og sist det ble kjørt internasjonalt løp på Lånkebanen i 2009 gikk han helt til topps.

– Lånkebanen er krevende og jeg liker den godt. Det er en rallycrossbane etter min smak, så jeg kan ikke se noen grunn til at jeg ikke skal kunne vinne der igjen, sier Henning Solberg som tidligere i år fikk personlig telegram med gratulasjoner fra Statsminister Jens Stoltenberg da han kjørte sitt VM-rally nummer 100.

I tillegg til Henning Solberg, kjører Østfoldingene Camilla Antonsen og Ola Frøshaug.