Fra mesterligaen til 6.divisjon på under ett døgn

Tirsdag var Kim Tomas Haglund med å dømme mesterligakamp mellom Wolfsburg og CSKA Moskva. I kveld kom han direkte fra Gardermoen i mesterligadrakt for å dømme norsk sjettedivisjon.

Haglund

Fra 20.000 tilskuere i mesterligaen på tirsdag til 20 tilskuere på Isebanen onsdag kveld. Kontrastene er store for toppdommer Kim Tomas Haglund.

Foto: Kjell Arne Nordli

Kontrastene kunne ikke vært større for den norske toppdommeren Kim Tomas Haglund. Tirsdag var han assistent for Svein Oddvar Moen da Wolfsburg slo CSKA Moskva 1-0 i mesterligaen, foran drøyt 20.000 tilskuere i Tyskland.

SOCCER-CHAMPIONS-WOL-CSK Wolfsburg's Caligiuri fights for the ball with CSKA Moscow's Schennikov during their Champions League group B soccer match in Wolfsburg

Wolfsburgs Daniel Caligiuri i en duell med CSKA Moskva-spiller Georgi Schennikov. Til høyre i bildet er norske Kim Tomas Haglund.

Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

I kveld var han dommer da Ise SK spilte lokaloppgjør mot Yven i 6. divisjon foran et lite knippe tilskuere på en regntung grusbane i Østfold.

– Det er ganske store kontraster, det er jo ikke grønt gress her en gang, sier Haglund.

Kampen gikk i glemmeboka

Han har de siste årene vært en del av dommerteamet til Moen i alt fra mesterliga- til VM-kamper. Men han har også dømt flere kamper i norsk femte- og sjettedivisjon denne sesongen.

Dommeren, som er fra Navestad i Sarpsborg, rakk faktisk ikke engang å dra hjem til Rakkestad, der han nå bor, for å skifte etter å ha landet på Gardermoen i ettermiddag.

– Det er aldri optimalt å ha to kamper på rad uansett hvilket nivå det er. Jeg fikk beskjed om å dømme mesterligakampen på kort varsel, og da gikk det i glemmeboka at jeg hadde kamp på Ise i kveld. Men jeg måtte bare stå i det når onsdagen kom, sier han.

Dermed ble han nødt til å dømme kveldens kamp i Sarpsborg med sin offisielle mesterliga-drakt og lånte joggesko.

Kontraster

Det er store kontraster mellom Wolfsburgs hjemmebane Volkswagen Arena og grusbanen til Ise Sportsklubb i Sarpsborg.

Foto: Flickr.com/Ludovic/CC 2.0/Sebastian Nordli/NRK

Får alltid kjeft på Ise

Ise SK vant oppgjøret 5-4 etter å ha ligget under 0-3 til pause. Og Haglund var fornøyd med kampen.

– Jeg har aldri vært på grusbanen på Ise uten å få kjeft, og det fikk jeg i dag også. Men så lenge jeg tar rette avgjørelser, så går det bra, og det gjorde jeg i kveld, sier han.

Haglund

Haglund sier han alltid får kjeft på Isebanen, og kveldens kamp var intet unntak.

Foto: Kjell Arne Nordli

Spillerne var også fornøyde.

– Det er litt stas å få storfint besøk på Isegrusen. Han kan faget sitt, og jeg merker at han dømmer på et høyere nivå til vanlig, sier Ise-kaptein Håkon Kingsrød-Hovden.