Hopp til innhold

Fossum tror det løsner for gamleklubben

DRAMMEN (NRK): Iver Fossum følger fortsatt med på hvordan Strømsgodset gjør det. Midtbanespilleren tror laget vil heve seg utover sesongen.

Iver Fossum

Iver Fossum er tilbake i Norge for å spille for U21-landslaget. I Tyskland gikk sesongen svært bra. Fossums Hannover rykket opp og skal spille i Bundesliga neste sesong.

Foto: Peter Steffen / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg følger med så mye jeg kan. Jeg ser de kampene jeg har tid til, forteller Iver Fossum til NRK.

Hannover-spilleren er tilbake i Drammen for å spille U21-landskamp mot Kosovo, og forklarer at han bruker fritid på å følge med på hvordan gamleklubben gjør det.

Strømsgodset har hatt en serieåpning langt under forventningene, og ligger kun ett poeng over direkte nedrykk etter tolv spilte serierunder i Eliteserien. Midtbanespilleren innrømmer at han har sett at ting ikke går helt på skinner for drammenserne.

– Nei, det gjør ikke det. Samtidig er alt nytt og det tar tid når det er nytt trenerteam og mange nye spillere. Det er naturlig. De har vist at de kan gjøre det bra i enkelte kamper, så jeg tror det kommer til å bli veldig bra til slutt, forklarer Fossum.

Kvalitet i laget

Sammen med blant annet Martin Ødegaard og Martin Rønning Ovenstad er Fossum en av spillerne som kom opp via Strømsgodset og fikk spille i eliteserien før de tok steget ut i en større liga.

– Det tar tid. Men det er kvalitet i hele laget, så jeg tror det bare et tidsspørsmål før det løsner, sier Fossum.

Leif Gunnar Smerud, Martin Ødegaard, Iver Fossum

U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud i samtaler med Martin Ødegaard og Iver Fossum under onsdagens trening på Marienlyst stadion i Drammen.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Skal vise at Celina valgte feil

På sin gamle hjemmebane skal Fossum være med på å starte en viktig kvalifisering for U21-landslaget. Mandag er Kosovo motstander på Marienlyst, og Fossum stortrives med å være tilbake i Drammen.

Iver Fossum

Fossum sier det er spesielt å få komme hjem å spille på sin gamle hjemmebane.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

– Det er fantastisk. Jeg liker meg veldig godt i Drammen, og spesielt på Marienlyst. Jeg gleder meg til alle U21-samlinger og uansett hvor det hadde vært så hadde det vært gøy. Men det er selvsagt spesielt når det er på min gamle hjemmebane, forteller Fossum.

Spesielt blir det også at Fossums tidligere lagkamerat Bersant Celina står på motsatt banehalvdel. Drammenseren har nemlig valgt å representere Kosovo fremfor Norge.

– Han er en fantastisk spiller. Det er et tap for det laget han velger å ikke spille for. Men han har gjort det valget han føler seg mest tilfreds med og det må vi bare akseptere. Så får vi vise han at vi har et bedre lag her i Norge, smiler Fossum.