Forventer lange E6-køer

Vegvesenet regner med at det blir store køer inn mot Oslo ved Follotunnelen på søndag.

Kø ved Follotunnelen

Det dannet seg lange køer ved Follotunnelen etter ulykken 10. mai, og Statens vegvesen tror det blir lange køer også denne helgen.

Foto: Helene Hillestad / NRK

Sydgående løp i Follotunnelen på E6 i Akershus åpnes for toveistrafikk på søndag 24. mai.

Tror kapasiteten er for lav

Tunnelen har vært stengt i snart to uker på grunn av en En person døde i tunnelbrann hvor en trailer kjørte inn i tunnelveggen.

Les også: Lange køer på E6

Det er behov for omfattende reparering i det nordgående løpet, og det kommer til å være stengt inntil arbeidet er gjort.

Men på søndag åpnes det sydgående løpet for trafikk , og Statens vegvesen tror at kapasiteten gjennom det ene løpet i tunnelen ikke er stor nok i forhold til den forventede trafikkmengden søndag 24. mai.

Les også: Frustrasjon over stengt tunnel

Vegvesenet forventer derfor lange køer inn mot Oslo på E6 ved Follotunnelen og oppfordrer trafikantene om å velge alternative veier hjem etter langhelgen.

- Velg alternative veier inn til Oslo

- Vi oppfordrer trafikantene om å finne alternative veier inn til Oslo på E6 sydfra på søndag hvis mulig. Erfaringsmessig vil et nytt kjøremønster også føre til køer. Det er grunn til å tro at køen sydfra vil begynne allerede ved 13-tiden på søndag. Velger man E6 bør man uansett beregne ekstra tid på hjemreisen, sier kommunikasjonsrådgiver Hans Chr. Østrem i Statens vegvesen.

Statens vegvesen oppfordrer trafikantene til å bruke gamle E6 mellom Son og Vestby. Det er også mulig for lette kjøretøy å ta riksvei 120 over Elvestad eller riksvei 151 ved Såner over til E18 og E18 inn til Oslo.

Les også: Follotunnelen stengt en måned

Les også: Flest ulykker i tunnelåpninger

- Køer også mandag morgen

- De som planlegger å utsette reisen til mandag morgen, må også forvente kø ved Follotunnelen på grunn av morgenrushet inn mot Oslo. Vi tror kapasiteten mandag morgen likevel vil være noe bedre enn forrige mandag, forutsatt at trafikken fordeler seg på ny og gammel E6 ved Follotunnelen, sier Østrem.

Han oppfordrer trafikantene til å utvise tålmodighet og smidighet i flettefeltene - og overholde fartsgrensen på 50 km/t gjennom tunnelen.

Reparasjonsarbeidet i det nordgående løpet i tunnelen pågår for fullt etter den dramatiske brannen 10. mai.

Det jobbes nå døgnet rundt i tunnelen med å erstatte vegg– og takelementer som ble ødelagt i brannen. Det nordgående løpet i tunnelen blir stengt i minst fire uker.