Hopp til innhold

Forventer debatt om kommunesammenslåing

– Også i Østfold Høyre er det ulike meninger om fremtidig kommunestruktur, sier leder Tage Pettersen foran partiets årsmøte.

Tage Pettersen

Leder i Østfold Høyre, Tage Pettersen tror det blir mange interessante politiske diskusjoner på lørdagens fylkesårsmøte.

Foto: Thomas Berger/NRK

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner er hovedgjest på fylkesårsmøtet i Sarpsborg lørdag. Selv om fylkeslederen ikke kjenner innholdet i Sanners tale, føler han seg sikker på at kommunestruktur blir et tema.

– Det blir nok helt sikkert en debatt etter innledningen fra statsråden. Det er litt sånn at alle er enige om at det er altfor mange kommuner i Norge, men det er ikke like mange som er enige når man begynner å diskutere sin egen kommune eller region, sier Tage Pettersen til NRK.no.

Oslofjordforbindelsen

Jan Tore Sanner

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner er hovedgjest på Østfold Høyres årsmøte.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

I tillegg til talen fra kommunal- og moderniseringsministeren skal det også behandles en rekke forslag fra lokalforeningene og ungdomspartiet, Unge Høyre.

– Vi får nok noen gode politiske diskusjoner rundt det som er sendt ut av resolusjonsforslag, hvor flere av dem selvfølgelig går på samferdsel i fylket vårt, sier Pettersen.

– Her er det stort fokus på bypakkene i Nedre Glomma og Mosseregionen, og ikke minst ønsket om en fergefri forbindelse over Oslofjorden.

Moss Høyre har fremmet et forslag hvor de krever at Oslofjordforbindelsen ligger inne ved neste rullering av Nasjonal Transportplan.

– Det er nok ingen uenighet om det, men det kan bli litt diskusjon om hvor den eventuelt skal kunne tas i land, sier fylkeslederen

– Det er jo noe flere og flere har engasjert seg i, og når man ser at det faktisk kan resultere i at noen vil gjøre noe i den delen av fylket hvor man selv bor, så vekker det jo litt motstand.

– Rekordmange delegater

Ved siden av de politiske diskusjonene ser Pettersen frem til at grasrota i Østfold Høyre skal samles for første gang etter høstens stortingsvalg.

– I år er vi nesten 200 delegater, som er tidenes største fylkesårsmøte i Østfold. Jeg tror det blir et årsmøte hvor vi kan se tilbake på, og glede oss over et godt valgresultat.