Fortvilet over siktelse

Ektemannen til savnede Belur Sardar, stiller seg uforstående til siktelsen. Det sier hans forsvarer, Heidi Birkeland. Han ble fredag morgen pågrepet og siktet for forsettlig drap på Sardar.

Boligen i Mjøndalen
Foto: Mari Hvamb / NRK

Ektemannen har i avhør nektet for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

- Han er veldig lei seg og fortvilet for at han nå er siktet, sier Birkeland. 

Mannen har vært avhørt av politiet flere ganger, men nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre. Han satt i avhør hele fredag.

 

Øyvind Aas

Lensmann Øyvind Aas og politiinspektør Per Morten Sending på pressekonferansen samme dag som ektemannen til Belur Sardar ble pågrepet og siktet.

Foto: Mari Hvamb / NRK

Fremstilles etter helgen

Dersom det blir fremstilling av mannen, blir det først på mandag. Det sier politiinspektør Per Morten Sending i Søndre Buskerud politidistrikt til NRK lørdag.

Heidi Birkeland vil ikke si om siktede kommer til å samtykke i en eventuell varetektsfengsling.

- Han ble overrasket over pågripelsen, sier Birkeland.

Men hun legger til at han er villig til å forklare seg overfor politiet.

Politiet og Kripos gjennomsøkte i hele går boligen der han og Belur Sardar bodde sammen med sine fire små barn. De fortsetter ransakingen av leiligheten i Mjøndalen hele helgen.

Boligen gjennomsøkes

Lensmann Øyvind Aas i Nedre Eiker vil ikke si noe om hvorfor han nå er siktet annet enn at politiet har behov for å gjennomsøke boligen.

Belur Sardar forsvant fra hjemmet den 30. april. Først en uke senere meldte ektemannen henne savnet. Sammen har de fire barn som ble tatt hånd om av barnevernet tidligere i høst.

Ifølge politiet, er den siste observasjonen av Belur Sardar den 17. februar. Det er to og en halv måned tidligere enn det mannen påstår.

Aas sier politiet fortsatt er interessert i tips.