Hopp til innhold

– Du kan fortsatt gå Skarverennet

Det er så mye snø i fjellet i Sør-Norge nå, at du fortsatt kan gå på ski mange steder.

– Du kan fint gå Skarverennstraseen nå, forteller Jarle Uthus på Prestholtseter.

Det er fortsatt snø ved Prestholtseter i Hol.

Det er fortsatt snø ved Prestholtseter i Hol.

Foto: Jarle Uthus

– Det er ikke en bar flekk å se på strekningen der Skarverennet vanligvis går. Det er oppimot to meter snø der.

Det forteller Jarle Uthus som driver Prestholtseter i Hol.

– Normalt skulle det være bart i fjellet nå. Våren er blitt borte, og sommeren er i veldig forsinket. Det er mer snø på Prestholtseter nå enn det var i påsken, forteller han.

– Selv om det snart er Sankt Hans, og det skulle være sommer og varmt, er det fortsatt et kjempe-skiføre. I dag er det minus 1 grad og snøvær her, forteller Uthus.

– Må ut og brøyte veien

Snø på fjellvei ved Prestholtseter

Det er ikke mulig å ta seg frem på denne veien slik den ser ut nå. Uthus forteller at han skal ut og brøyte veien snart.

Foto: Jarle Uthus

Veien fra Havsdalsenteret på Geilo opp til Prestholtseter er dekket med snø. Den skal være bar og klar for å ta imot turistene fra 10. juli. Det er den ikke i dag.

– I neste uke må jeg ut og brøyte veien skal turistene komme frem. Slik det er i dag, kommer du bare frem et par kilometer, så er det stopp på grunn av all snøen, sier Uthus.

– Og hvis du har tenkt å gå trappene opp til Hallingskarvet, må du ha med deg spade for i det hele tatt klare å komme frem. Trappene er dekket av snø selv om de ligger i solhellinga. Det har vært så kaldt at snøen blir liggende, forteller Jarle Uthus.

– I går var folk ute og kitet på skaren her. De kunne kite overalt. Det er skikkelig panserføre nå. Det er nesten så man kan kjøre bil på skaren, sier Uthus.

Mye snø fortsatt ved Hallingskarvet

Snøen ligger tjukk ved Hallingskarvet.

Foto: Jarle Uthus