Fortsatt øl til klokken 3

Skjenketidene i Oslo forblir uendret, både i og utenfor sentrum.

Øl i sola
Foto: Fjeldstad, Knut / SCANPIX

Fem bydeler får imidlertid selv bestemme hvor lenge utestedene kan få skjenke alkohol innenfor dagens makstider.

Slik er byinndelingen i Oslo

Dette er resultatet av at byrådspartiene har inngått skjenkeforlik med SV. Dette er SVs gruppeleder, Knut Even Lindsjørn, svært godt fornøyd med.

- Dette forliket er bra for byen, og det er tre gode grunner til det. Vi får ingen nye utvidelser, men du kan fortsatt ta en øl klokken tre i Oslo. Vi får nå en kritisk gjennomgang av sentrumsområdet i samråd med politiet for å gjøre noe med voldsituasjonen. I tillegg får vi mer lokalt demokrati gjennom et forsøk hvor fem bydeler får større innflytelse over politikken. Dette er forutsigbart for bransjen, sier Lindsjørn.

Pålegg

Det SVs gruppeleder kaller en kritisk gjennomgang av sentrumsområdet er et pålegg til byrådet om å finne ut hvordan antall skjenkesteder kan reduseres i de delene av sentrum der det skjer mest vold.

Barene og restaurantene i sentrum skal fortsatt få skjenke øl, vin og brennevin til klokka tre, som er det maksimale av det alkoholloven tillater.

Skjenkeblekkspruten opprettholdes, slik at de mest populære utelivsgatene ut fra sentrum fortsatt får samme skjenkeregler som bykjernen.

- Kan slå begge veier

Utenfor skjenkeblekkspruten blir normal skjenketid fremdeles til halv ett i boligstrøk, med mulighet til å utvide til halv tre hvis det ikke plager naboene.

Å avgjøre dette blir delegert fra byrådet til bydelsutvalgene i fem prøvebydeler: Ullern, Frogner, Grünerløkka, Alna og Søndre Nordstrand.

- Det kan selvfølgelig slå begge veier, men signalene fra bydelene, særlig Frogner og Grünerløkka, er at de heller ønsker en liten innstramming enn utvidelse.