Fortsatt fengsling etter legedrap

Den 37 år gamle trønderen, siktet for drap på den spanske legen Joaquin Leal Bermudez, samtykket fredag til fortsatt varetektsfengsling i fire uker.

Joaquin Leal Bermudes
Foto: Fotomontasje: Politiet/NRK

Trønderen ble arrestert i Søndre Buskerud og siktet 17. januar.

Han hadde kjørt den spanske legens bil, og i bilen ble det funnet blod. Man fattet straks mistanke om at legen kunne være drept.

Til tross for mange henvendelser til politiet fra vitner, er et eventuelt lik ikke funnet. Bortsett fra noen få opplysninger har ikke politiet fått noe ut av den siktede.

Han er underlagt full brev- og besøkskontroll, og de første to ukene av den nye varetektstiden skal han sitte isolert. Det er også vedtatt medieforbud, får NTB opplyst ved Oslo politidistrikt.

Vurderer å offentliggjøre foto av siktede

37-åringen ble pågrepet da han kjørte legens bil på E18 utenfor Drammen natt til onsdag 17. januar. Han kjørte så vinglete at andre bilister ringte politiet.

Politiet vurderer fortsatt å offentliggjøre foto av den siktede 37-åringen, men har hittil avstått fra det fordi det vil minske verdien av en fotokonfrontasjon med eventuelle vitner.

Politiet er sikre på at den savnede spanske overlegen er drept, fordi testene viser at blodet som er funnet i leiligheten, garasjen og bilen tilhører Leal Bermudez.

Liket kan være i Oslo

Bermudez Leal har vært savnet etter at han ikke møtte til jobben på Rikshospitalet mandag 15. januar.

Politiet trodde lenge liket var dumpet i Buskerud eller Vestfold, men etter at søkene der har vært resultatløse konsentrerer de seg ikke lenger om å lete etter liket langs E 18. De åpner for at liket fortsatt kan være i Oslo.

Liket kan være gjemt i Nordmarka, og politiet ber turgåere om å være oppmerksomme, særlig i Maridalen og ved Sognsvann.