Fortellerstemmen fra Pokémon i duett med NRK-reporter

Trond Teigen ble utfordret til å hente fram både fortellerstemmen fra tv-serien «Pokémon» og sangstemmen til Disney-karakteren «Aladdin».

Skuespiller Trond Teigen

Skuespiller Trond Teigen er kjent som stemmen til både Aladdin, Svampebob og fortelleren i tv-serien om Pokémon.

Foto: Joachim Ose

Skuespiller Trond Teigen er for tiden aktuell i musikalen «Den hvite dame» som spilles på Fredriksted festning, men når Teigen snakker er det nok mange som drar kjensel på stemmen hans. Spesielt i disse dager hvor Pokémon-fenomenet har nådd nye høyder.

Teigen er nemlig fortellerstemmen i den populære tv-serien om Pokémon som hadde sin premiere i Norge på 90-tallet. Serien er inne i sin nittende sesong, og Teigen var i studio senest i forrige uke for å låne ut stemmen sin.

– Det er en av de seriene jeg har vært med på lengst og vi dubber fremdeles «Pokémon»-episodene, forteller han.

Utfordring 1: Fortellerstemme i NRKs Pokémon-historie

Teigen fikk under intervjuet med NRKs reporter servert en litt spesiell oppgave. Vår reporter vokste opp med Pokémon-serien og ønsket nemlig å sette seg selv inn i rollen til hovedpersonen Ash Ketchum. Han hadde forberedt både manus og lydeffekter – alt han manglet var fortellerstemmen:

Trond Teigen som fortellerstemmen i NRKs Pokémon-historie

Det er likevel ikke bare Pokémon som står på Teigens lange CV. Han er kjent som stemmen til Svampebob og har medvirket i flere Disney-produksjoner, blant annet «Toy Story», «Prinsen av Egypt», «Mulan» og filmene om «Aladdin». Det er spesielt med stemmen til sistnevnte at Teigen har både sunget og snakket seg inn i mang et barnesinn.

– Jeg er nok en del av soundtracket til en god del ungdommer som har vokst opp med stemmen min, så det er litt artig.

Utfordring 2: «Aladdin»-duett med NRKs reporter

Og når man har en kjent Disney-stemme får man nok en utfordring fra NRKs reporter, som ønsket å synge den kjente kjenningsmelodien fra «Aladdin», «En helt ny jord», sammen med Teigen. Teigen tok selvfølgelig rollen som Aladdin og vår reporter fikk være prinsesse Jasmin.

Duetten kan du høre her:

Trond Teigen synger «En helt ny jord» med NRKs reporter

I dubbebransjen ved en tilfeldighet

Teigen fikk sin vei inn i dubbebransjen ved en ren tilfeldighet. Da han var med i en musikaloppsetning i Oslo tidlig på 90-tallet dukket det opp produsenter fra Disney som lette etter gode dubbestemmer. De oppdaget Teigen og gjorde en stemmeprøve til senere bruk.

Ett år senere, i 1992, kom filmen «Aladdin» og det var ønskelig med en person som kunne gjøre både stemmen til hovedkarakteren og synge sangene. Produsentene så derfor i retning det norske musikalmiljøet og Teigen var en av få musikaltenorer på den tiden.

– Stemmen min ble derfor godkjent for Aladdin og det var min vei inn i dubbebransjen. Siden den gang har jeg gitt stemme til mange forskjellige karakterer, forteller han.

Trond Teigen er fortellerstemmen i Pokémonserien og kommenterer spillere på Fredriksten Festning.