Første nordmann i verdensrommet

Terje Olsen (49) fra Nittedal får sitt livs største drøm oppfylt. Neste år reiser han som første nordmann til verdensrommet.

Virgin Galactic

Promobilder Virgin Galactic

Foto: Virgin Galactic

– Det er en lang drøm som går i oppfyllelse. Jeg har vel egentlig drømt å reise til verdensrommet siden jeg så Neil Armstrong på månen da jeg var ni år gammel, sier Olsen til Romerikes Blad

Les også: - Alt klart for romturister i 2010

Les også: Vant over jorda

Det er Virgin-gründer Richard Branson som gjør at Olsen får guttedrømmen oppfylt. 49-åringen står nemlig på passasjerlista når verdens første kommersielle romselskap, Virgin Galactic, en gang neste år tar med seg sine første passasjerer ut i verdensrommet.

Richard Branson

Richard Branson

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Ikke lett

– Det var da jeg leste om Bransons opplegg for fire år siden at jeg øynet en mulighet for å reise til verdensrommet. Men det har ikke vært så lett å finne veien inn. Man tar liksom ikke bare en telefon til Branson sånn helt uten videre. Men det viser seg at det meste er mulig hvis man bare prøver, sier Olsen til avisa.

For noen måneder siden fikk han en telefon på kontoret hvor han ble invitert på en lunsj i Abu Dhabi. Der møtte han Branson for første gang. Det førte igjen til at han ble invitert til Virgin-sjefens private øy i Karibien.

Mandag reiser Olsen til Mojave-ørkenen der den nye romfergen skal avdukes.

Les også: Turister i rommet

Dyr morro

Ifølge Virgin Galactics hjemmeside koster en tur til verdensrommet drøyt én million norske kroner, men Olsen har ikke betalt for hele turen selv.

– Hvordan turen er finansiert kan jeg ikke fortelle. Men jeg hadde ikke hatt råd til å betale hele turen selv. Man kan vel si at det er en kombinasjon mellom å betale noe selv og å bli invitert, sier Olsen til Romerikes Blad .

Nå gleder han seg til å bli første nordmann i verdensrommet.

– Akkurat det synes jeg er litt gøy. Det hadde ikke vært så gøy å være nummer to eller fem. Etter hvert kommer helt sikkert flere nordmenn til å reise ut, sier Olsen.

Ifølge tv2nyhetene.no vil reisen ut i verdensrommet vare i om lag to timer.

Les også: Knut Jørgen Røed Ødegaard astroblogg

Se video av romskipet her: Promovideo av Virgin Galactics romskip