Hopp til innhold

Prøvde å hacke Sigrids Facebook-konto

Politiet aksjonerte fredag mot en mann som prøvde å hacke Facebook-kontoen til savnede Sigrid Schjetne (16).

Sigrid Schjetnes Facebook-profil

Politiet ser svært alvorlig på at en mann fra Akershus fredag prøvde å få tilgang til savnede Sigrid Schjetnes Facebook-konto.

Facebook har tidligere nektet å oppgi passordet til kontoen til politiet, og mannen skal ha prøvd å hacke kontoen for å vise politiet hvor lett det er å få tilgang og hente ut informasjon, ifølge TV 2.

Politiet aksjonerte mot mannens bolig i Akershus fredag ettermiddag, og beslagla blant annet mobiltelefonen hans.

– Denne epiosden ser vi på som svært alvorlig. Vi ønsker ikke at personer hacker seg inn på den savnedes konto. Dette kan hindre politiets arbeid og etterforskning, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid, som leder voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til TV 2.

Mannen er blitt avhørt med status som vitne i saken.

Facebook på glid

Politiet opplyser lørdag at samtalene med Facebook gir håp om innblikk i brukerkontoen til Sigrid Schjetne.

– Det har vært en positiv utvikling i dialogen med Facebook. Vi har grunn til å tro at vi får det vi har bedt om i løpet av forholdsvis kort tid, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid, som leder voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til NTB.

Lørdag ettermiddag var antallet tips i saken kommet opp i 1.400. Mange av dem beskrives som interessante, men politiet er ikke nærmere noen løsning på forsvinningsgåten.