Hopp til innhold

Forsker raser mot fargerik te

Er du lei av å ikke bli servert svart te under møtene du deltar i? Da er du ikke alene om det.

Te kopp

Gisle Hannemyr mener det som er spesiell med svart te er at man får en ordentlig smak av te.

Foto: Prakhar Amba/Wikimedia commons

Gisle Hannemyr ved institutt for infomatikk ved Universitetet i Oslo fortviler over mangelen på svart te rundt om på konferansesaler og møterom.

- Blir verre og verre

Gisle Hannemyr

Gisle Hannemyr med sin Lipton-te

Foto: Anne Linn Ensby / NRK

Hannemyr, som er en hyppig møtedeltager, sier svart te er blitt et sjeldent syn og er redd den tradisjonelle svart teen er i ferd med å forsvinne.

Nå etterlyser han svart te tilbake på møterommene.

– Det virker som det blir verre og verre. Nesten alle møtene jeg har vært på de siste ukene, har det ikke vært noe svart te å oppdrive, sier Hannemyr til NRK Østlandssendingen.

– Mange vil ha svart te

Han mener det er kun smakssatte og urtete varianter man finner rundt om i Oslo. Hannemyr sier han vet hvorfor det er nesten ingen svart te å få enten han er på kafeer eller på møter.

– Min erfaring tilsier at svart te forsvinner som dugg for solen med en gang den settes ut fordi mange som er glad i te, vil alltid velge svart te, sier han.

Det som er veldig spesielt med svart te, er at det smaker te. Det smaker ikke kanel, roseblader, lemon, lime eller bergamottolje eller hva man søler til i disse andre teene med.

Gisle Hannemyr / NRK Østlandssendingen

Pressgruppe på Facebook

I sin kamp har Hannemyr opprettet en egen Facebook gruppe for å få svart te tilbake på møterommene. Per dags dato har rundt 80 personer sluttet seg til gruppen siden oppstarten.

Sjekk ut facebook-gruppen her: Let's have pure black tea in meeting rooms!

Hannemyr tror likevel ikke gruppen vil ha like stor innflytelse som den Facebook gruppen som satte i gang en kampanje om å fjerne paprika fra Grandiosa pizza.

Les mer om kampen mot paprika på pizza: Får paprikafri pizza

Video: Paprikafri Grandiosa

– Det er vel å håpe for mye fordi gruppen min er lavmælt, sier Hannemyr.

– Mer enn Lipton

fruktte

Hannemyr mener fruktte skviser ut svart te

Foto: Fouad Acharki / NRK

Selv om Hannemyr ikke tror svart te- gruppen vil få til noen store endringer, håper han møtearrangører i framtiden har svart te-poser liggende i kurvene når tekannen sendes rundt.

Hannemyr velger gjerne Lipton tepose, men mest fordi han mener det er vanskelig å få tak i noe annet. Nå oppfordrer han matbutikker til å kjøpe inn flere andre typer te enn Lipton.

– Jeg skulle ønske Rimi kunne ta inn Darjeeling eller andre aromatiske svart te varianter, sier Hannemyr.

Mer om te: Le Palais des thés