Fornøyd med MIA-forlik

Forliket etter konkursen på Musikk Instrument Akademiet (MIA) var det beste partene kunne få til, sier bostyrer Oddgeir Lydersen.

Musikk Instrument Akademiet (MIA)
Foto: NRK

Forliket går ut på at søstervirksomheten Jeløy Musikk og Eiendom (JME) betaler 2,5 millioner til konkursboet. JME skal ha kjøpt eiendommen der skolen holdt til, for underpris fra MIA.

- Vi er fornøyde

- Vi mener dels at verdien på eiendommen som forliket innebærer er riktig, og fdels  ordi motparten har dokumentert så betydelige beløp hva gjelder mellomværendet mellom MIA og JME, slik at vi oppfater en total på 2.5 millioner som et rimelig godt forlik, sier Oddgeir Lydersen.

En av tre i orden

Dermed er en av tre tvister i forbindelse med konkursen løst. I august møtes partene i forliksrådet igjen. Da er det bostyrets krav til to andre søstervirksomheter, MIA Musikk AS og Stiftelsen Norsk Musikkinstrument Museum som skal behandles. Disse kravene er på nesten 3 millioner kroner.

Ber elevene dokumentere tap

Elevene på MIA mistet rubb og rake ved konkuren - både utdannelsen og pengene de hadde betalt for den. Bostyret i MIA har nå skrevet brev til alle elever som fikk utdanningen sin avbrutt av konkursen, og ber dem dokumentere hva de har tapt økonomisk på dette. Bostyret håper å kunne dekke i hvertfall noe av tapene, sier Lydersen.