Hevder skadene ble påført da avdøde ble fraktet ut av leiligheten

Hushjelpen som er siktet for å ha drept den 90 år gamle Pål Stener Johannessen på Frogner sier mannens skader kan ha blitt påført i heisen etter at han var død.

Frogner-drapet, bygården klarere

Dødsårsaken til den 90 år gamle mannen ble først antatt å være naturlig. På bildet: Blokka på Frogner der 90-åringen bodde.

Foto: Mats Sparby / NRK

I forrige måned kom den endelige obduksjonsrapporten som viser at 90-åringen har blitt utsatt for ytre vold, skriver VG.

Heisen var for liten

Advokaten til hushjelpen (60) ber politiet granske om mannen kan ha fått skader da han ble fraktet ut av leiligheten etter sin død.

Øystein Storrvik

Øystein Storrvik.

Foto: NRK

– Hun la jo merke til at han ble fraktet på en båre, stående i en heis, fordi heisen var for liten. Ingen snakket om å sikre bevis. Vi vet jo ikke hva som har skjedd i ettertid, sier kvinnens advokat Øystein Storrvik til NRK.

– Den drapssiktede var til stede som nærmeste pårørende da mannen ble fraktet ut. Hvorfor var hun det?

– Fordi hun var det. Hun var ført opp i alle registere som mannens nærmeste pårørende, sier Øystein Storrvik.

Advokaten vil ikke si noe om hvilke skader obduksjonsrapporten beskriver, og heller ikke hva rapporten sier om skadene kom før eller etter 90-åringens død.

Testamentet skulle endres

Pål Stener Johannessen ble funnet død i sin leilighet i mars i år. Kort tid etter ble hushjelpen varetektsfengslet og siktet for å ha drept ham. Kvinnen hadde hatt et privat hjemmehjelpsforhold til den avøde, og de hadde kjent hverandre i flere år. I tillegg hadde han en kommunal hjemmehjelper.

Tidligere har VG skrevet at den drapssiktede hushjelpen skulle strykes i Pål Stener Johannessens testamente til fordel for den andre hjemmehjelperen.

I følge VG skulle testamentet være ferdigskrevet og bare manglet signering, noe som skulle skje fredag 15. mars, dagen etter at 90-åringen ble funnet død. Politiet mener han ble drept mellom klokka 01 og 02 samme natt.

Den 60 år gamle hushjelpen, som arbeidet for mannen i flere år, visste at enkemannen hadde oppført henne som arving i testamentet.

Blokka på Frogner der 90-åringen bodde

Pål Stener Johannesen bodde i dette bygget på Frogner.

Foto: Mats Sparby / NRK