Forhåndsstemmer: Stor tilbakegang for Høyre i Drammen

Etter at forhåndsstemmene er talt opp i Drammen taper Høyre syv plasser i bystyret sammenlignet med det endelige resultatet i 2011. Miljøpartiet De Grønne rykker inn med tre representanter.

Masud Gharahkhani og Tore Opdal Hansen

Arbeiderpartiets Masud Gharahkhani og Tore Opdal Hansen fra Høyre kan se fram til en spennende kveld i Drammen. Forhåndsstemmene viser at partiene er nesten jevnstore.

Foto: NRK

Valglogo

Av 52286 velgere som har stemmerett i Drammen, har 8901 gitt sin stemme på forhånd. Resultatet etter at 17 prosent av stemmene totalt er talt opp, gir et forvarsel om et spennende valg i Drammen i kveld.

Høyre tilbake, Arbeiderpartiet vokser og MDG fosser fram

Sammenlignet med det endelige resultatet i kommunevalget i 2011 vil Arbeiderpartiet øke antall representanter fra 15 til 16, mens Høyres gruppe skrumper inn fra 25 til 18.

Ståle Sørensen

Førstekandidat i MDG, Ståle Sørensen, har grunn til å glede seg på valgvaken over resultatet etter at forhåndsstemmene i Drammen er talt opp. Miljøpartiet De Grønne er inne med tre representanter i bystyret for første gang.

Foto: Privat

Miljøpartiet De Grønne kommer inn i bystyret for første gang. Og det med tre bystyremedlemmer på rappen.

Førstekandidat Ståle Sørensen sier at han gleder seg stort:

– Vi hadde et mål om tre bystyremedlemmer, og dersom dette resultatet skulle holde seg blir vi overstadig fornøyd, sier han fra en privat villa hvor MDG holder vaken sin.

Forhåndsstemmer Drammen

Her ser du resultatet etter at 17 prosent av stemmene er talt opp i Drammen.

Foto: NTB

Dersom resultatet skulle holde seg når alle stemmer er talt opp, vil det likevel bli et tydelig borgerlig flertall slik samarbeidet har vært i kommunestyret de siste årene.

Fremskrittspartiet går nemlig også frem fra fire til seks representanter. Med videre samarbeid med sentrumspartiene burde grensen på 25 kommunestyrerepresentanter for å få flertall passeres greit.

Resultatet etter forhåndsstemmene er talt opp ser du her.