Hopp til innhold

Forfatter satte politiet på plass

Da politiet stoppet krimforfatter Jan-Erik Fjell for å ha kjørt for fort, fikk de seg en litt annen reaksjon enn forventet.

Forfatter Jan Erik Fjell
Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– Fikk ikke med meg fartsgrensen, så lå derfor beklageligvis noe over. Bilen som lå bak meg fikk den derimot med seg, skriver den Fredrikstad-baserte forfatteren på Facebook.

Bilen bak var politiet og Jan-Erik Fjell ble stoppet.

– Si meg en ting, har du lyst til å bli fotgjenger, skal ha vært spørsmålet fra politimannen.

Fjell forteller at han hadde tatt på seg sitt mest imøtekommende smil, men kunne ikke dy seg og svarte følgende:

– Ja, jeg blir gjerne fotgjenger. Men med mindre du er en reinkarnasjon av Jesus Kristus, så skal det godt la seg gjøre.

Forfatteren sitter nemlig i rullestol, og på en humoristisk måte satte han politimannen litt på plass.

– Jeg vet ikke om han kjente meg igjen, men det tok vel bare noen sekunder og så skjønte han hva jeg mente og trakk på smilebåndet, forteller Fjell til NRK.

Han slapp unna bot og fikk beskjed om å kjøre pent.

Forfatter Jan-Erik Fjell ble stoppet av politiet

Jan-Erik Fjell la ut dette bildet på Facebook.

Foto: Jan-Erik Fjell

Kjører ikke en «typisk handikapbil»

Ifølge forfatteren selv, kjørte han ikke så mye over fartsgrensen, men han tviler på at det var kommentaren som reddet han.

– Det var nok heller det at det ikke ble gjort fartsmåling, sier han.

Fjell kjører en hvit BMW han sier ikke er en «typisk handikapbil», og er derfor ikke overrasket over at politimannen ikke skjønte at han er rullestolbruker.

Det er heller ikke så lenge siden bilen i kombinasjon med parkeringskortet for handikappede førte til en telefon fra Fredrikstad kommune.

– Det er tydeligvis en del uekte parkeringskort som florerer, og derfor lurte de på om bilen var min og om kortet hørte til bilen. Men det er bare fint det altså, at de følger med, sier forfatteren.