Føreren hevdet han startet å drikke etter uhellet

En estisk vogntogfører kjørte ut på et jorde i et hytteområde i Sarpsborg. – Lite trolig at sjåføren vil kjøre for PostNord i fremtiden, sier selskapet.

Vogntog av veien i Skjeberg

Redningsmannskapene jobbet i flere timer for å få vogntoget tilbake på den smale veien.

Foto: Tor René Stryger/NRK

Uhellet skjedde i Gressdal i Sarpsborg tidlig tirsdag morgen. Vogntoget endte på tvers i en sving, med vogna ute på et jorde. Føreren fra Estland ble pågrepet av politiet.

– Han var temmelig beruset og blåste også til godt over lovlig verdi, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt.

Føreren hevdet imidlertid at han hadde startet å drikke etter at han hadde kjørt ut av veien. Han ble derfor tatt med til legevakt.

– Vi må finne ut av om rusen var på vei opp eller ned og måtte derfor ta en blodprøve, sier Sandberg.

Har føreren forklart hvorfor han var i hytteområdet?

– Det kan tyde på at han har kjørt feil, men det vet vi foreløpig ikke. Han må få bli kvitt rusen før vi tar en grundig forklaring.

Vogntog av veien i Løkkevika

Vogntoget endte med vogna utpå et jorde inne på hytteområdet.

Foto: Tor René Stryger/NRK

– Opptatt av å følge loven

Føreren kjørte et vogntog fra selskapet PostNord. Kommunikasjonssjef Bjørn Thorvaldsen sier at hendelsen er fullstendig uakseptabel.

– Vi vil vurdere tiltak overfor vår underleverandør (transportøren) hvor vedkommende sjåfør er ansatt. Etter det vi erfarer, er transportøren en dansk underleverandør på vei til Oslo på oppdrag fra PostNord i Danmark. Det er lite trolig at sjåføren vil kjøre for PostNord i fremtiden, skriver han i en e-post til NRK.

Thorvaldsen forteller at selskapet har strenge retningslinjer og krav for sine sjåfører og transportører.

– Som størst i bransjen er vi opptatt av å holde alle lover og regler. Våre sjåfører kurses og utdannes til hvordan man skal ferdes på veiene. Saken er nå en politisak, og politiet vil vurdere det faktiske hendelsesforløp, avslutter han.