Follo vant på hjemmebane

Bunnlaget Follo slo overraskende Strømmen 2 - 0 i dagens oppgjør på Ski stadion.

Follo - Bryne

Her tok Follo imot Bryne på hjemmebane. I kveld er det Strømmen som kommer på besøk.

1. omgang

Det var en kamp sterkt preget av regnet. En våt bane gjorde spillet vanskelig, flere spillere hadde problemer med å holde seg på bena på den glatte banen.

Men det stoppet ikke Follo. 8 minutter inn i kampen setter Follos Øystein Barvåg Grini inn 1-0 etter corner fra venstre.

7 minutter senere får Follo nok en sjanse, Eirik Markegård spiller seg forbi en rekke Strømmen-spillere, tilslutt er han alene mot keeper, men keeper redder.

20 minutter inn i kampen kommer Strømmens første målsjanse. Bortelaget angriper raskt. Alan Jakirovic spiller til Andreas Moen som sender ballen like til side for mål fra 14 meters hold.

Noen småsjanser før Strømmen får straffe etter en hands fra Follo. Alan Jakirovic tar straffen, keeper Glenn Arne Hansen redder på glimrende vis.

Hjemmlaget går til pause og leder fortjent 1 - 0 etter at de har skapt en rekke farlige situasjoner.

2. omgang

Omgangen hadde såvidt begynt da Follos Bonaventure Maruti krangler ballen i mål etter et frispark fra venstre. Kvaliteten på spillet daler utover i 2. omgang, det regner voldsomt og matta er tung av vann.

Begge lag forsøker å få ballen i mål etter cornere, men ingen lykkes.

I kampens siste minutter er det Strømmen som presser, men uten å få uttelling.

Kampen ender 2 - 0, en fortjent seier til hjemmelaget.

Før kampen

Hjemmelaget ligger på bunnen av tabellen med sine 11 poeng etter 14 kamper. Follo har kun vunnet to av sine kamper denne sesongen.

Strømmen på sin side ligger på 7. plass på tabellen med sine 19 poeng. Og laget har gjort det særlig godt den siste tida.

Forrige tap i midten av mai

Follo får bryne seg på et lag i medvind søndag kveld.

De seks siste kampene har det blitt enten seier eller uavgjort for Strømmen, fire seire og to uavgjort. Sist Strømmen tapte en kamp var 15. mai på hjemmebane mot Sogndal, da ble det 1-2 .

Siden seieren mot Løv-Ham runden etter har det nesten bare vært medvind.

For Follos del har det kun blitt én seier og én uavgjort de siste seks kampene.

Dårligst også på hjemmetabellen

Follo har fordelen av å spille på hjemmebane, men også på hjemmestatistikken ligger Follo på bunnen.

Kun én av Follos to seire denne sesongen har vært på hjemmebane. Strømmen på sin side har gjort det skarpt på bortebane. På bortetabellen har de kapret 4. plassen med to seire og to uavgjort og kun to tap.

Her er troppen Strømmen tar med seg til Ski.

Lagene møtes igjen 10. oktober på Strømmen stadion.