Folk trosset regnet for å stemme

Mange møtte opp i siste liten for å få avgi stemme. Selv mens regnet fosset ned.

Trosser regnet for å stemme

Folk trosset regnet i Drammen mandag kveld.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

Til tross for det kraftige regnværet på Østlandet mandag kveld, strømmet folk til valgurnene. På Marienlyst skole i Drammen var det lang kø utenfor stemmelokalene like før klokken 19.

Valgeksperter mener også at årets valgdeltakelse kan bli langt bedre enn tidligere år. Flere stemmelokaler stenger dørene klokken 21, og det er spådd at det kraftige regnværet skal fortsette utover kvelden.

I Drammen kan man også få rekordstor oppslutning fra personer med innvandrerbakgrunn.

Etter Oslo har byen flest innbyggere med flerkulturell bakgrunn, og aldri før har så mange innvandrer hatt mulighet til å stemme.

Dårlig oppslutning

Selv om det er mange med innvandrerbakgrunn som har mulighet til å stemme, er det mange som ikke benytter seg av retten. Ved lokalvalget for fire år siden stemte bare 33,5 av innvandrerne i Buskerud.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Folk stemmer i Ål

Stort frammøte ved de tre valglokalene i Ål. Her fra Ål kulturhus.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Også i Hallingdal har det vært mange som har ønsket å avgi stemme. Ifølge lederen i stemmestyret i Ål kommune, har årets deltakelse vært større enn vanlig.

Svært bra i Hallingdal

– Både på søndag og i dagens har det vært jevnt tilsig til alle de tre valglokalene i kommunen. Både i Leveld, på Torpo og på Sundre har fremmøtet vært bra, sier leder i stemmestyret i Ål Gunnar Nyhus.

Nyhus understreker også at det er svært mange førstegangsvelgere som har kommet til urnene i Ål kommune.