Følger Dorsin til Romania

Svenske medier varsler onsdag at FFKs keeper, Rami Shaaban, kan være på vei til en klubb i Romania.

Rami Shaaban
Foto: FRANCESCO SPOTORNO / REUTERS

I sommer skaffet den rumenske storklubben Cluj seg svenske Niklas Sandberg fra AIK. I januar neste år er Rosenborgs forsvarsbauta Mikael Dorsin klar for klubben.

Nå ser det ut til at en tredje svenske kan bli innlemmet i stallen.

Svenske medier melder onsdag kveld at Cluj har lagt inn bud på FFKs- og det svenske landslagets keeper Rami Shaaban.

 - Ikke hørte noe fra Cluj

- Vi har fått mange henvendelser til FFK angående Rami Shaaban, men har ikke fått noen konkret henvendelse fra Cluj, sier Per Morten Haugen, assistent trener og sportslig administrator i FFK til NRK.

Han vil ikke si konkret hvilke klubber som har henvendt seg til FFK angående klubbens landslagskeeper.

Når det gjelder Rami Shaabans markedsverdi mener Haugen det vil variere med hvem som vil kjøpe og om det er klubber utenfor Skandinavia.

- Det er mer penger i fotball utenfor Sveriges og Norges grenser, og Shaabans markedsverdi kommer jo litt an på hvor mye en potensiell kjøper har til rådighet rent økonomisk, sier Haugen.

Rami Shaaban har spilt en rekke glimrende kamper for det svenske landslaget, ble cupmester med FFK i fjor og ble nominert til  og vant tittelen "Årets keeper" i Sverige i fjor.

I år er han nominert til "Årets keeper" i Sverige og til Kniksen-prisen i Norge.

Shaaban er derfor en spiller mange har lagt merke til gjennom de senere årene.

Rami Shaaban, keeper (t.v.)

Rami Shaabans merittliste begynner etter hvert å bli svært god. Hans fortid fra svenske klubber og Arsenal kommer i tillegg til de senere års gode landslagsprestasjoner og nominasjoner.

Foto: REUTERS/Alex Grimm / Scanpix

-  Uvisst hvor jeg spiller

Rami Shaaban sa tidligere i uken til NRK at det er uvisst hvor han spiller neste år.

Ryktene er mange, men Shaaban har kontrakt ut 2008-sesongen med Fredrikstad fotballklubb.

Han savner Sverige og har en sønn boende i Stockholm han gjerne skulle ha sett mer til.

Både IFK Göteborg og Hammarby har vært nevnt som mulige nye klubber for Shaaban. IFK vant det svenske seriemesterskapet i år, men mistet sin 41 år gamle keeper som legger opp.

Både Shaaban og Lyns Eddie Gustavsson er nevnt i forbindelsemed Hammarby, men Stockholmsklubben sliter økonomisk etter supporterbråket som har herjet klubben i år, og kan bli nødt til å slanke seg ned betraktelig før kommende sesong.

- Jeg utelukker ingtenting. Jeg trives her i Fredrikstad og har ikke fått noen konkrete tilbud så langt, men kommer de skal jeg vurdere dem, sa Shaaban til NRK mandag denne uken.