Hopp til innhold

Beskylder statssekretær for korrupsjon i utbyggingssak

Filmskaper Harald Zwart beskylder statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) for kameraderi i pikant byggesak på Hankø.

Harald Zwart

Filmskaper Harald Zwart.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Zwart står bak en film om bygging i strandsonen i Husebukta på Hankø. Filmen dreier seg om konflikten rundt byggingen av førti nye hytter i Husebukta i Fredrikstad.

– En ondsinnet skittpakke fra Zwart

En utbygging som både prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og Harald Zwart har protestert mot.

I filmen, som Zwart har kalt «Husebukta et politisk gjørmehull», beskyldes Terje Moland Pedersen (Ap) og Arvid Vestvik (Frp) for kameraderi med utbyggeren Henning Forsberg.

Blant annet hevdes det at utbygger Forsberg betalte Terje Moland Pedersens 50-årslag, og at det ikke ble tatt hensyn til Moland Pedersens innhabilitet i saksbehandlingen.

I mandagens Fredrikstad Blad kaller Moland Pedersen det hele «en ondsinnet skittpakke fra Zwart».

– Tramper på min integretet

Statssekretæren forsvarer Zwarts rett til å ytre seg, men mener han i denne saken har gått alt for langt.

– Det er positivt feil at Henning Forsberg betalte min 50-års feiring for hele åtte år siden. Han var ikke engang til stede.

– Dette er bevisst løgn fra Harald Zwarts side. Han vet at han lyver og handler ondsinnet. Zwart bruker nettet og sin filmkompetanse til å trampe på min integritet, sier en forbannet Moland Pedersen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Statssekretær Terje Moland Pedersen

Statssekretær Terje Moland Pedersen mener filmskaper Harald Zwart kommer med 'en ondsinnet skittpakke' mot ham i en film.

Foto: Erik Johansen, Johansen, Erik

Årelang konflikt

Den årelange konflikten dreier seg om at Henning Forsberg og Hankø Utvikling har fått tillatelse til å bygge hyttene i strandsonen siden de er tilknyttet Hankø fjordhotell.

Motstanderne med Zwart i spissen mener tillatelsen til å omgå forbudet mot å bygge i strandsonen er gitt på feil grunnlag.

Les også: