Hopp til innhold

Flytter drosjeholdeplass bort fra homopub

Bymiljøetaten foreslår ny drosjeholdeplass i Kristian IVs gate, som alternativ for dagens holdeplass foran London Pub. Ved drosjeholdeplassen foran London Pub føler homofile med minoritetsbakgrunn seg overvåket av taxisjåfører.

London pub i Oslo

OVERVÅKET: Homofile med minoritetsbakgrunn føler seg overvåket av drosjesjåførene utenfor døra. Nå skal holdeplassen flyttes.

Foto: Sarah Pierstorff / NRK

Ved Oslos eldste homopub har besøkende med minoritetsbakgrunn følt seg overvåket av sjåfører som står parkert utenfor.

Guri Melby

– Homofile og andre skal føle seg trygge og ikke bli rapportert, når man ferdes på byen, sier samferdselsbyråd Guri Melby.

Foto: Eirin Eikås / NRK

Nå har Bymiljøetaten funnet et alternativ for drosjeholdeplassen, bare et steinkast unna, i Kristian IVs gate.

– For min del var jeg innstilt på å fjerne denne holdeplassen, men jeg tror at bymiljøetaten har funnet et godt alternativ, sier samferdselsbyråd Guri Melby.

Dersom det ikke er noen innsigelser til forslaget når det sendes på høring, vil holdeplassen bli flyttet allerede i november.

Skal føle seg trygge

Etter å ha snakket med drosjenæringen om problemet gjentatte ganger, uten å ha kommet noen vei, ser byråden seg nødt til å sette i gang drastiske grep.

Ved å flytte drosjeholdeplassen fra C.J. Hambros Plass, slipper de homofile å føle seg overvåket på møteplassen London Pub.

– Homofile og andre skal føle seg trygge og ikke være redd for å bli rapportert når man ferdes på byen, sier Melby.

Vil ta tak i problemet ved roten

Fylkesleder for Oslo i Norges taxiforbund Glenn Tuxen ser ingen problemer med å flytte drosjeholdeplassen.

– Om den nye taxiholdeplassen er like stor som den utenfor London Pub, så har det ikke så veldig mye å si for drosjenæringa.

Han ser imidlertid ikke å flytte holdeplassen som en permanentløsning.

– Vi er litt skremt over at man flytter en holdeplass fordi noen i vår næring har drevet med aktiviteter som ikke er tillagt vårt yrke. Man burde heller gått inn i problemstillingen, funnet ut hvem som driver med dette og fått disse fjernet fra drosjeyrket, sier Tuxen.

Han ønsker at kunder sier ifra om hvem som overvåker og rapporterer videre.

– Dersom publikum føler seg overvåket på London pub og kan meddele om hvem som overvåker der, så må man jo ta det onde ved roten.