Hopp til innhold
Air Baltic
Foto: Erling Langeland

Flybesetning tatt med promille

Oppsummert

Lørdag 8. august blåste piloten, styrmannen og to flyvertinner fra Air Baltic rødt i en promillekontroll på Gardermoen. 737-flyet skulle fly norske charterturister til Kreta. Blodprøven viser at styrmannen hadde 1,35 i promille.

  • Promilledømt flykaptein i varetekt

    Den promilledømte Air Baltic-kapteinen må sitte varetektsfengslet i ytterligere åtte uker, har Øvre Romerike tingrett avgjort. Den latviske flykapteinen ble 21. september dømt til fengsel i ti måneder av Øvre Romerike tingrett.

  • Air Baltic-kaptein anker

    Air Baltic-kapteinen ble dømt til ti måneders fengsel i Øvre Romerike tingrett. Han mener dommen er for streng og anker til lagmannsretten. I august ble kapteinen tatt med en promille på 0,54 like før avgang. Tre andre besetningsmedlemmer var også beruset.

  • Kapteinen erkjenner delvis skyld

    Kapteinen fra Air Baltic-flyet erkjenner å ha vært beruset, men nekter for de andre tiltalepunktene når rettssaken mot ham starter torsdag. Den latviske kapteinen er blant annet tiltalt for brudd på luftfartsloven, fordi han var beruset mens han forsøkte å gjøre tjeneste på et luftfartstøy.