Flest utenlandske studenter i Ås

Universitetet for miljø- og biovitenskap i Ås huser flere utenlandske studenter en noen andre universiteter i Norge.

Tårnbygning UMB

Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) i Ås.

Foto: Håkon Sparre

Alt i alt er det studenter fra bortimot hundre ulike land ved universitetet i Ås. Blant de største gruppene er studenter fra Nepal, Tanzania, Uganda, Etiopia og Pakistan, skriver aftenposten.no.

Tallene kommer frem i den nye tilstandsrapporten for høyere utdanning, som Kunnskapsdepartementet la frem i forrige uke.

Rapporten viser også at andelen studenter med utenlandsk bakgrunn i Norge har økt fra 7 prosent i 2003 til 11 prosent i 2011.

Relevante studier

Hans Fredrik Hoen

Rektor ved universitet i Ås, Hans Fredrik Hoen.

Foto: Håkon Sparre / NLH

– Det er nok fordi vi har mange relevante studier for internasjonale studenter, sier rektor Hans Fredrik Hoen ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) i Ås.

Blant hans studenter er det 16,3 prosent som har bakgrunn fra andre land enn EU/EØS, USA, Canada, Australia og New Zealand.

Dermed har UMB en mer internasjonal studentmasse enn både Universitetet i Oslo og Høgskolen i Oslo og Akershus, skriver avisen.

Ifølge rapporten er områder som naturvitenskaplige og tekniske fag mest populære blandt de utenlandske studentene.

– De bidrar alle til å gjøre studiemiljøet bredere og mer fargerikt. Hvert år har vi for eksempel en internasjonal matfestival der studentene lager mat fra alle verdenshjørner, sier Hoen.