Flere ungdommer pågrepet etter væpnet aksjon

Flere ungdommer er tatt med til politistasjonen etter en væpnet aksjon ved Drammen jernbanestasjon søndag kveld. Folk meldte fra om at ungdommene hadde våpen og kniver med seg.

Ved 1930-tiden fikk politiet melding fra folk på jernbanestasjonen om at det var flere ungdommer som slåss. Det skal også ha vært observert både pistol og kniver blant ungdommene som, ifølge politiet, skal være mellom 14 og 17 år.

Politiet bevæpnet seg. Da politiet kom til stedet kort tid etterpå, var ungdommene forsvunnet, og det ble lett etter dem i området rundt jernbanestasjonen og inne i bygningen.

– Det er svært dramatisk når vi får beskjed om at det er sett ungdommer med skytevåpen og kniver, og at det er hørt skudd. Derfor bevæpnet vi oss.

Det sier operasjonsleder Erik Gunnerød hos politiet i Sørøst politidistrikt.

Stanset togtrafikken

Togtrafikken ble også stanset mens den væpnede aksjonen pågikk.

Etter cirka en halv time fant politiet ungdommene inne i og utenfor jernbanebygningen. De er nå tatt med til politistasjonen.

– To av dem er mistenkt for å ha startet slåsskampen, og de skal avhøres av politiet. De andre skal vi snakke med, sier operasjonslederen.

– Vi vet ennå ikke hvem ungdommene er, om det er lokale ungdommer eller om de kommer utenfra. Vi kjenner heller ikke noe motiv, sier operasjonsleder Erik Gunnerød hos politiet i Sørøst politidistrikt.

Politiet har ikke funnet noen kniver.