Flere tusen tok farvel med Arshad

Mohammed Arshad (52) hadde planlagt å reise til Mekka på pilegrimsreise om få uker. Natt til lørdag ble familiefaren brutalt drept utenfor sitt eget hus på Manglerud i Oslo. Familien er fortvilet over at ingen så langt er pågrepet.

Mohammad Arshads gravferd

STOR STØTTE: Familiefaren ble hedret i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen på Grønland og i en samtidig minnestund i Pakistan. Ikke alle som ønsket fikk plass i den overfylte moskeen. Bildet er trykket med familiens samtykke.

Foto: NRK

Mohammad Arshad

Familien til avdøde Mohammad Arshad (52) er svært takknemlig for all støtten de har fått, både i Norge og i Pakistan.

Foto: Olsen, Olav / Aftenposten

Flere tusen møtte onsdag opp for å hedre Arshad i en seremoni med bønn og minnetaler i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen på Grønland onsdag. Ikke alle fikk plass i den overfylte bygningen.

Mange av de fremmøtte var oppgitt over volden som familien har blitt rammet av, og at det ikke har kommet noen svar på hvorfor 52-åringen ble drept.

Imam Syed Nemat Ali Shah uttrykte tilfredshet over at så mange fra det pakistanske miljø hadde stilt opp for å gi sin støtte til familien, og håpet at familien snart kunne få svar på hva som skjedde den tragiske natta.

Shah la i sin tale vekt på at vold og drap aldri er en løsning og en drapshandling er å anse som den største forbrytelsen ifølge islamsk lære.

Fortvilet over at ingen er pågrepet

– Familien er svært takknemlig for at flere tusen mennesker har møtt opp for å ta en siste farvel i dag, sier bistandsadvokat Vibeke Knapstad til NRK.

Hun forteller at det også var en parallell markering i Pakistan der betydelig flere deltok i dag.

– Familien er overveldet over den enorme støtte de har fått i den tunge tida. Samtidig utrykker familien stor fortvilelse over at ingen er pågrepet i saken. Alle som kan ha tips eller som vet noe om saken oppfordres derfor til å kontakte politiet, sier bistandsadvokaten.

36 nye tips

Det var ved halv ett-tiden natt til lørdag at en tilfeldig forbipasserende fant Arshad liggende livløs på gaten i et villastrøk på Manglerud i Otto Sogns vei. Han hadde store hodeskader, og døde på sykehuset.

Skadene han ble påført, og omstendighetene rundt funnet, gjorde at politiet etterforsket dødsfallet som drap. Politiet har tidligere sagt at de ikke tror 52-åringen ble drept ved en tilfeldighet.

– Det er så langt ingen siktet eller pågrepet i saken. Vi jobber bredt med informasjonsinnhenting, både teknisk og taktisk etterforskning, sier politioverbetjent Egil Kulseth i Oslo politidistrikt.

Både familie, venner og kolleger av avdøde er avhørt.

Politioverbetjenten sier de har fått rundt 40 nye tips i saken, men at de fortsatt ønsker mer informasjon både fra folk som kjenner til saken eller befant seg i området i det aktuelle tidsrommet.

Egil Kulseth

Politioverbetjent Egil Kulseth sier de har noen hypoteser, men at de ikke vil utelukke noe, og at de derfor vil ha flere tips fra publikum.

Foto: NRK

Gjengleder i søkelyset etter drap

En sentral skikkelse i Oslos gjengmiljø skal være i søkelyset etter drapet på den norsk-pakistansk familiefaren sist helg. Mannen, som er i 30-åra, skal ha vært i konflikt med et familiemedlem av drapsofferet.

Konflikten, som omtales som bagatellmessig, oppstod på et utested på Tøyen tidligere i år.

NRK får opplyst at gjengmedlemmet skal ha ment seg ydmyket i etterkant av hendelsen.

– Vi er kjent med at det skal ha vært en konflikt, og vi har noen hypoteser vi jobber etter, men har ikke låst oss i et spesielt spor så langt, sier politioverbetjenten.

Etter det NRK kjenner til opererer drapsetterforskerne med en liste over flere personer som pekes ut som sentrale i saken av vitner. Flere av personene på listen har gått under jorda i tida etter drapet.