Flere tilfeller av kredittkortsvindel

Kortsvindel har økt i Østfold de siste månedene. Spesielt har det vært flere tilfeller av skimming på ubetjente bensinstasjoner.

De siste månedene har kortsvindel økt i Østfold, spesielt med skimming på ubetjente bensinstasjoner. Nå er også en av fylkets ledende politikere blant ofrene for kortsvindelen.

Politiet forteller om en økning innen kortsvindel.

NRK skrev tidligere i dag om fylkespolitiker Olav Moe (KrF) som hadde blitt svindlet for 30 000 kroner etter kredittkortet hans ble skimmet.

Olav Moe (KrF)

Fylkespolitiker Olav Moe fikk seg en ubehagelig overraskelse da han ble svindlet for 30 000 kroner.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

– Det er vemmelig at mitt navn blir misbrukt og mitt navn blir kapret, sier Moe som tror kredittkortet ble skimmet på en ubetjent bensinstasjon, sier Moe.

Rumenske bander

Men politikeren er langt fra alene, forteller politiadvokat i Østfold politidistrikt Øystein Rusnes.

– Tendenser er at skimming har gått fra minibanker til betjente, og særlig ubetjente bensinstasjoner i Østfold, sier Rusnes.

– Vi har flere saker særlig fra slutten av 2012 og 2013 som er begått av rumenske bander som også knyttes til forhold flere steder i landet, fortsetter politiadvokaten.

Øystein Rusnes

Politiadvokat Øystein Rusnes forteller om en økning av skimming på bensinstasjoner.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Ønsker tips

Selv om det i Østfold har vært noe roligere etter at den bulgarske ortsvindelligaen ble avslørt av Sarpsborg-politiet for et par år siden, så bruker politiet store ressurser på å bekjempe kortsvindel.

– Utfordringen er å avdekke slike forhold. Politiet vil anmode alle om å tipse både minibankeiere eller bensinstasjonseiere om mulig på satt utstyr, sier Rusnes.

– Vær oppmerksom

Rusnes ber også bankene og bensinstasjonseierne om å kontakte politiet før de tar utstyret ned.

– Det er fordi at vi skal sikre spor og iverksette etterforskning, sier han.

Til slutt oppfordrer Rusnes folk om å være oppmerksomme ved kortbruk, særlig hvis det står folk i kø rundt.