Flere skudd avfyrt i Oslo – ingen pågrepet

Det ble avfyrt flere skudd ved Alexander Kiellands plass i Oslo ved midnatt natt til torsdag. Ingen er pågrepet så langt.

Politiaksjon i Oslo.

Oslo-politiet er i Maridalsveien ved Alexander Kiellands plass med flere enheter.

Foto: Hans Kristian Thorbjoernsen

Operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt sier til NRK at bevæpnet politi rykket ut til Maridalsveien klokken 23.40 onsdag.

Han bekrefter at det har blitt avfyrt skudd, men vet ikke mot hva eller hvem. Politiet vet hvor mange skudd det er snakk om, men kan av hensyn til etterforskningen ikke si antallet.

Like før skytingen ble en drosjesjåfør i Torggata truet med pistol. Stokkli mener det kan være samme gjerningsperson som står bak.

– Vi leter etter en person som vi tror kan ha tilknytning til skytingen, som ble gjort med en grovkalibret pistol, sier Stokkli.

Torsdag morgen har politiet fortsatt ikke pågrepet noen, og har avsluttet sitt søk. Saken går over til etterforskning.

Laster Twitter-innhold

Alvorlig skadet i slåsskamp

Ved 00.50-tiden rykket bevæpnet politi også ut til Hammerfestgata i Oslo, etter melding om slåsskamp utenfor en pub ved Carl Berner-krysset.

– Den første meldinga var at flere slåss, men hvor mange som var involvert i slagsmålet, vet vi ikke, sier Stokkli til NTB klokken 03.30.

– En mann har alvorlige skader i hodet etter å ha blitt slått med en pistol, men det er altså ikke livstruende skader, fortsetter han. Mannen er i midten av 30-årene.

Trolig ingen sammenheng

En gjerningsperson ble sett løpende fra stedet. Kort tid senere ble han pågrepet i nærheten av politiet. Vitner til hendelsen hadde observert en kniv og en pistol på vedkommende.

– Men vi har ikke funnet noen pistol. Ingen skudd ble avfyrt heller, sier Stokkli.

Ifølge operasjonslederen er politiet rimelig sikre på at det ikke er noen sammenheng mellom de to hendelsene.

Laster Twitter-innhold