Hopp til innhold

Flere russ innlagt på sykehus

En ny russ er innlagt på sykehus med symptomer på hjernehinnebetennelse, men kan trolig reise hjem om kort tid. Personen har vært i kontakt med vedkommende som ble syk tirsdag.

Drammen sykehus

Tre russ er nå innlagt ved Drammen sykehus.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

– Det er ikke bekreftet smitte. Vi har valgt å legge personen inn for å være på den sikre siden, sier kommuneoverlege Einar Braaten i Øvre og Nedre Eiker.

Akademiet

Elevene ved Akademiet fikk onsdag morgen informasjon fra smittevernoverlegen.

Foto: Kate Barth-Nilsen / NRK

Symptomene på hjernehinnebetennelse er blant annet høy feber, hodepine og dårlig allmenntilstand. En russ ble tirsdag innlagt på Drammen sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse.

Onsdag ettermiddag opplyser Drammen sykehus at pasientens tilstand er noe bedre. Den andre russen er innlagt for observasjon, men blir trolig utskrevet om kort tid. I tillegg ble en tredje russ vurdert ved sykehuset, men vedkommende fikk klarsignal til å reise hjem igjen.

Russen som først ble innlagt, går på Akademiet i Drammen. Der fikk 120 russ og totalt 300 elever informasjon av smittevernoverlegen i Drammen onsdag morgen. Også kommunens helsesøster var til stede.

Informerer russen

Alle som har vært i kontakt med den som først fikk påvist hjernehinnebetennelse, får forebyggende antibiotikabehandling. Hjernehinnebetennelse er en potensielt farlig sykdom.

Kommunelegen holder i formiddag et informasjonsmøte for russen på Eiker videregående skole.

– Det er viktig å få oversikt over hvem som har vært i kontakt med russen som har fått påvist smitte, sier Braaten.