Hopp til innhold

Flæten får trolig fortsette i Skedsmo

Skedsmo har vært styrt av Arbeiderpartiet siden 1905. Og det kan de trolig gjøre i fire nye år.

Ole Jacob Flæten

ARBEIDERPARTIET I 105 ÅR: Ole Jacob Flæten har sittet som ordfører siden 2011, men partiet hans har hatt makten siden unionsoppløsningen.

Foto: Simon Yset / NRK

Valglogo

Ap som har styrt Skedsmo i 105 år får 38,1 prosent oppslutning når 99,6 prosent av stemmene er talt opp. Dermed ser de ut til å miste ett mandat i kommunestyret, men kan beholde makten i fire nye år.

I dag styres Skedsmo av Ap, Sv, Sp, KrF og Venstre. Det er en samarbeidskoalisjon som har styrt i åtte år. Ingen av de andre partiene i koalisjonen mister mandater. Dermed viser valgresultatet at de får 24 av 47 representanter i det nye kommunestyret og kan fortsette samarbeidet.

Vi har fått støtte for vår politikk, ser det ut til. Flertallssamarbeidspartiene fra denne perioden består, og det er jeg glad for og satser på fortsatt samarbeid, sier ordfører Ole Jacob Flæten (AP).

SV i Skedsmo ser ut til å få 3,3 prosent, Senterpartiet får 2,4 prosent, Kristelig folkeparti får 2,8 prosent og Venstre 4,0 prosent. Samtidig kommer Miljøpartiet De Grønne inn med to representanter med en oppslutning på 3,2 prosent. Fremskrittspartiet får ett mandat og en oppslutning 11,9 prosent.

Høyre gir ikke opp

Kjartan Berland, Høyre Skedsmo

Kjartan Berland, Høyre i Skedsmo.

Foto: Simon Skjelbostad Yset / NRK

Men ordførerutfordrer fra Høyre, Kjartan Berland gir ikke opp å bryte APs 105 år ved makten, og vil ikke konkludere på valgnatten.

– Du har ikke gitt opp helt ennå?

– Nei, det har jeg ikke.

Han gratulerer Flæten med et knepent flertall, men vil ikke erkjenne nederlag før han har sondert med de andre partiene.

– Vi kan ikke tvinge noen til samarbeid, men vi prøver å gjøre oss attraktive for de som er borgerlige innstilt.

Valgresultatet fra Skedsmo