- Gjør ikke nok for å redde fisken i Stilla

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innlandsfiskenemnda i Skedsmo er bekymret over at fisken dør i elven Stilla, og mener kommunen ikke gjør nok for å stoppe fiskedøden.

De to siste årene har det dødd svært mange fisk i vannet Stilla ved Lillestrøm, som er en forgreining av elven Leira. Fiskedøden skyldes trolig oksygenmangel, og Stein Knarvang medlem i innlandsfiskenemnda i Skedsmo kommune mener at kommunen ikke gjør nok for å redde fisken.

- Det burde vært gjort mer. Dette har foregått i to år, og kommunen har ikke gjort noen ting, sier en bekymret Stein Knarvang.

Vannet fryser ikke om vinteren

Fiskedøden har vært spesiellt stor de to siste vinterene.

– Det har flytt 150-200 fisk i en liten råk som ikke fryser. Og det var minus 25 grader i vinter. Da er det noe som er ordentlig galt, forklarer Knarvang.

LES OGSÅ: Klor var årsaken til fiskedød | Fiskedød i Heggelielva

Vil pumpe oksygen i Stilla

Rådmannen i Skedsmo kommune sitt svar på problemet er et forslag om å pumpe inn oksyken i vannet til vinteren. Innlandsfiskenemnda i Skedsmo mener at pumping av oksygen inn i Stilla ikke vil løse de grunnleggende problemene,

– Det kan ikke være sånn at vi må tilføre kunstig oksygen hvert år, da er det noe som er riv ruskende galt, reagerer Stein Knarvang.

Innlandsfiskenemnda i Skedsmo mener det må ryddes opp i større synder for å redde fisken.

- Høstpløyingen bør forbys innen en viss avstand fra vann. Kloakk og overvann går også i elven, og det er jo kommunale synder. Det er ikke noe gunstig for fisken avslutter Stein Knarvang.