Hopp til innhold

Fiskebutikk fikk selskap på kjøkkenet

Steinkobben «Sally» utnyttet den høye vannstanden og svømte rett inn til dekket bord hos Fiskaffären.

Mandag ble innehaverne av fiskebutikken Fiskaffären oppmerksomme på at en sel hadde svømt inn i butikken.

Mandag ble innehaverne av fiskebutikken Fiskaffären oppmerksomme på at en sel hadde svømt inn i butikken.

Selen har holdt til i området rundt fiskebutikken i Hunnebostrand på den svenske vestkysten en stund, og den har ifølge innehaver Joakim Sandberg blitt litt av en «selebritet» i det lille tettstedet.

Men under stormen «Dennis» ble vannstanden så høy at vannet fylte gulvet i butikken Fiskaffären.

Da Sandberg og kollegene var på jobb for å rydde fiskebutikken mandag morgen, hørte de plasking fra kjøkkenet og oppdaget at de hadde fått uventet selskap.

Joakim Sandberg i Fiskaffären.

Joakim Sandberg hørte plasking fra kjøkkenet i fiskebutikken sin og oppdaget at selen Sally hadde tatt seg inn i butikken.

Foto: Privat

– Det var veldig høy vannstand inne i butikken. Vi hadde åpnet døren ut til brygga for å rydde ut litt, og da hadde Sally kommet svømmende inn. Hun har vært i vannet utenfor butikken tidligere, men aldri kommet helt inn, sier han.

Men selv om Sally ble oppdaget av innehaverne av butikken, som vanligvis er stengt for alle pattedyr på mandager, var hun ikke interessert i å leke gjemsel. Steinkobben virket selskapssyk og stilte villig opp på bilder og filmer.

Det var SVT som først skrev om sel-besøket i fiskebutikken.

Dårligst betalende kunde

«Dennis» har rammet vestkysten av Sverige hardt og har ført til stengte veier og broer og oversvømte havner, boliger og butikker. Flere steder i Sverige har det vært opp mot sterk storm og 30 meter per sekund.

Også Norge ble preget av sterk vind og høy vannstand mandag. Både Drammen og Halden stasjon ble stengt i flere timer fordi togskinnene var oversvømt. Samtidig ble flere av fergerutene til både Color Line og Fjord Line innstilt.

Men forsikringsselskapet If har bare mottatt i underkant av 30 skademeldinger etter den høye vannstanden.

– Vi ser at kommuner og bedrifter har blitt flinkere til å ta forholdsregler og sette i gang tiltak, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz.

I Fredrikstad valgte byfergene å trosse vannstanden og kjøre som normalt, men der ble passasjerene nødt til å vasse gjennom vannet for å komme seg av og på fergene.

Anwar Darbs måtte ta av seg skoene for å komme seg i land fra byferga i Fredrikstad mandag.

Dårligst betalende kunde

I Uddevalla ble sentrale områder av byen stengt av da det ble målt vannstander 1,4 meter over normalen.

Fiskebutikken til Sandberg slapp unna med høy vannstand, noen fiskekasser på avveie og selvfølgelig litt fisk i svinn.

– Sally fikk seg noen fiskebiter, så stakk hun av gårde igjen. Hun er vår beste, men dårligst betalende, kunde. Men det er bare gøy at hun kommer litt nærme, ler Sandberg, som kunne åpne butikken som vanlig igjen tirsdag.

Selen Sally svømte inn i Fiskebutikk

Sally så ut til å kose seg i fiskebutikken på den svenske vestkysten.

Foto: JOAKIM SANDBERG/FISKAFFÄREN