First House laget "svarteliste"

Pr-byrået First House laget en egen "svarteliste" over hvem Drammen kommune ikke burde snakke med.

Laila Irene Johansen

Tidligere varaordfører på Kongsberg, Laila Irene Johansen, ble svartelistet av First House. Hun er en fare for et nytt sykehus i Drammen.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

De frigitte dokumentene fra kommunikasjonen mellom Drammen kommune og First House viser at pr-rådgiverne laget en egen liste med personer som ledelsen i kommunen ikke burde snakke med.

Les også: Listhaug skrev rådmannens innstilling

En fare

Dokumentene ble frigitt i går etter vedtak hos Fylkesmannen i Buskerud. Listen, som inngår i et strategidokument, består i hovedsak av styremedlemmer i Vestre Viken Helseforetak. Disse skal utgjøre en fare for et nytt storsykehus i Drammen.

Øverst på "svartelista" troner Laila Irene Johansen fra Kongsberg. Om henne skriver First House følgende:

"Laila Irene Johansen (Ap) er fra Kongsberg og har jobbet aktivt i styret for å ivareta sitt lokalsykehus. Ap i Buskerud har vedtatt at sykehuset skal lokaliseres i Nedre Eiker."

Les hele dokumentet fra First House her.

Tvilsom strategi

Laila Irene Johansen

Laila Irene Johansen

Foto: Arbeiderpartiet

– Jeg er egentlig litt stolt over å ha blitt svartelista, småler Johansen når hun blir konfrontert med innholdet i det frigitte dokumentet.

– Det tyder på at jeg har vært klar og tydelig på hva jeg mener og hva jeg står for.

– Men hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg hele First House-strategien er tvilsom. Den lista er ikke helt god, sier den tidligere varaordføreren fra Kongsberg. Hun er svartelistet sammen med fire andre styremedlemmer i Vestre Viken Helseforetak fra Kongsberg og Ringerike.

Les også: Må offentliggjøre dokumentene

Sterk støttespiller

En som definitivt ikke er svartelista, er Høyres stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen fra Drammen. Hun var fram til i høst styremedlem i Vestre Viken Helseforetak som har ansvaret for et nytt storsykehus i Buskerud. Ørmen Johnsen er også tidligere styreleder i helseforetaket og har vært statssekretær for Erna Solberg.

Styreleder i Vestre Viken Helseforetak, Kristin Ørmen Johnsen
Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

I strategidokumentet som nå er frigitt, skriver First House:

"Vi vil anbefale å møte fremtredende styremedlemmer. Dette kan være følgende personer (til diskusjon): Kristin Ørmen Johnsen (H), siden hun er fra Drammen regner vi med at hun vil være en sterk støttespiller for byen."