Fire vannscootere i ulykke i Oslofjorden

Fire voksne og fire barn var involvert i en vannscooterulykke utenfor Filtvet i Oslofjorden. Ingen ble alvorlig skadd.

Vannscooterulykke, en av scooterne blir dratt på land

Her blir en av scooterne dratt i land etter ulykken.

Foto: Vegard M. Aas / NRK

Til sammen åtte personer på fire vannscootere havnet i en ulykke torsdag ettermiddag.

Fem av de involverte kom seg inn til Solbergstøa camping, og én person ble tatt ombord i en redningsskøyte etter ulykken som ble meldt inn til politiet klokken 14.13.

To personer var savnet etter ulykken. En drøy time senere opplyste politiet til Drammens Tidende at disse har kommet seg i land ved restauranten Villa Malla.

Tippet rundt

Det var et følge som hadde leid vannscootere ved restauranten som havnet i ulykken. Flere av disse er i familie. Det yngste barnet var fem år.

Scooterulykke 2

Nødetatene på plass etter vannscooterulykken ved Filtvet i Oslofjorden.

Foto: Vegard M. Aas / NRK

– De skulle bytte litt på plassene, noen skulle fra en scooter til en annen. Så tippet den ene scooteren rundt, trolig på grunn av urolig sjø, og flere havnet i vannet, sier operasjonsleder Rune Hunshamar i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

De involverte ble sett til av helsepersonell, men ingen ble alvorlig skadd. Alle skal ifølge politiet ha hatt på seg redningsvest.

– Skremmende hendelse

Sumeet Rajani var på en av vannscooterne som var involvert i ulykken.

Sumeet Rajani i vannscooterulykke

Sumeet Rajani forteller at det var mye bølger da ulykken skjedde.

Foto: Vegard M. Aas / NRK

– En av vannscooterne veltet, og vi forsøkte å hjelpe dem. Men så veltet enda en. Jeg tok med meg en av guttene inn til land og ringte etter hjelp, sier han til NRK.

Det var en skremmende opplevelse, forteller Rajani som er på besøk i Norge.

– Det var mye bølger. Jeg ville bare komme meg på land så fort som mulig.

Det ble satt i gang en stor redningsaksjon med helikopter, redningsskøyte og flere politibåter. På land var det et apparat på plass for å få avklart tilstanden til de involverte.

Dykkere fra Drammen ble dessuten sendt til ulykkesstedet utenfor Filtvet i Hurum, og folk på campingplassen hjalp også til, forteller politiet som vil rette en takk til alle som bidro i aksjonen.