Hopp til innhold

Fire personer innlagt på OUS med sjelden blodpropp

Statens legemiddelverk bekrefter at det nå er fire personer som er innlagt med sjelden kombinasjon av blødning og blodpropp ved Rikshospitalet etter AstraZeneca-vaksinen.

AstraZenecas koronavaksine er i inne i den siste testfasen, men har stoppet testing etter mulige alvorlige bivirkninger.

INNLAGT PÅ SYKEHUS: Fire personer er innlagt på sykehus som følge av koronavaksinen fra AstraZeneca.

Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix

– Det er fire pasienter som nå er innlagt på Rikshospitalet. En som døde på Rikshospitalet og en som døde et annet sted med litt annet sykdomsbilde, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk.

De to nye innleggelsene ble bekreftet under pressekonfreransen til FHI og Legemiddelverket torsdag.

Legemiddelverket informerte på søndag om et dødsfall ved Rikshospitalet. Legemiddelverket undersøker da dødsfallet har en sammenheng med vaksinen fra AstraZeneca.

Fredag 12. mars meldingen om at en kvinne i 30-årene, ansatt i helsetjenesten i Tynset kommune er død, ti dager etter å ha blitt vaksinert for covid-19.

– Det som skjer nå er at Folkehelseinstituttet skal nå gjøre undersøkelser for å se om man kan komme enda nærmere årsaken til dette, altså hva som virkelig startet dette, sier Madsen.

Vaksinen på pause i Norge

17 millioner mennesker har så langt fått vaksinen, men flere land har stanset vaksineringen etter mistanke om alvorlige bivirkninger.

Torsdag ettermiddag holdt Legemiddelverket og Folkehelseinstituttet en pressekonferanse om vaksinen.

Det er FHI som skal bestemme om vaksinen kommer tilbake i vaksinasjonsprogrammet. De gjør grundige vurderingen på sammenhengen mellom vaksinen og sykdomstilfellene.

FHI og Legemiddelverket sin pressekonferanse.