Fire båter utbrent: – Da var båtsesongen over for i år

Båten til Jon Anders Ryste er fullstendig ødelagt, etter at det begynte å brenne kraftig i fire båter som lå fortøyd ved en flytebrygge i Vindfangerbukta i Drøbak tirsdag ettermiddag.

Jon Anders Riste mistet båten sin i en båtbrann

BÅTBRANN: Båtsesongen er over for i år for Jon Anders Ryste og familien, etter at det begynte å brenne i flere fritidsbåter i Drøbak.

Foto: Rolf Petter Olaisen / NRK

– Jeg kasta meg i bilen med en gang jeg fikk melding fra en venninne om at det var brann i havna. Da jeg kom frem var brannen slukket, men båten min var totalt utbrent, sier Jon Anders Ryste til NRK.

Han sier det er utrolig trist at båten hans er ødelagt, for han hadde brukt mye tid på å få den på vannet.

– Jeg har hatt en super båtsesong i sommer. Jeg og familien har kost oss med mange solskinnsdager. Nå blir det ikke noe mer båtsesong på oss i år. Jeg er glad vi har forsikring.

Fire båter i brann

BRANN: Fire båter fortøyd ved en flytebrygge i Vindfangerbukta i Drøbak sør for Oslo sto i full brann tirsdag ettermiddag.

Foto: Sondre Werner

Ingen ble skadet

Mange folk strømmet til havna etter hvert, men ingen ble skadet av den kraftige røyken fra de brennende båtene. Brannen er nå slukket.

Totalt var det fire båter som tok fyr. To av disse sank, og er ifølge politiet totalskadd.

– Det ser ut til å ha begynt å brenne i en båt og så spredt seg videre, sier operasjonsleder Steffen Øvstedal i Øst politidistrikt til NRK.

Ifølge Øvstedal var det en cabincruiser det begynte å brenne i først.

Politiet fikk melding om brannene klokken 16.40, og både de og brannvesen rykket ut. Brannvesenet meldte kort tid etterpå at de hadde kontroll på brannen.

– Svært mye røyk

Sondre Werner jobber i havna, og hørte et kraftig smell før brannen brøyt ut.

Han løp ned til der båtene lå fortøyd for å prøve å få slukket brannen.

– Jeg tok en hageslange og prøvde å forhindre at brannen skulle spre seg. Det var voldsomt mye røyk. Det merket vi godt når vi sto der, sier Wærner, som jobber for Vindfangeren Løft og Båtservice AS.

– Det var ganske dramatisk, men heldigvis var det ingen som ble skadet, sier han til NRK.

Båtbranner i Drøbak

BÅTBRANN: Kraftig røyk kunne sees over Drøbak, da det begynte å brenne i flere båter som lå i havna.

Foto: Arild Johnsen

Uklar brannårsak

Brannårsaken er foreløpig uklar og for tidlig å si noe om, ifølge politiet.

– Nå jobber vi med å avhøre vitner på stedet, finne eierne av båtene og høre om de kan ha noen forklaring på hvorfor det begynte å brenne, sier operasjonsleder Steffen Øvstedal i Øst politidistrikt.

Laster Twitter-innhold