Fikk panikk da han ble truet med kniv

18-åringen bak disken på bensinstasjonen i Sarpsborg hadde bare hatt tre kveldsvakter alene på jobb da han ble utsatt for ran. – Jeg fikk panikk, sier han.

Store politistyrker utenfor ranet bensinstasjon

Det var denne bensinstasjonen i Kirkegata i Sarpsborg som ble ranet mandag kveld.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– De hadde på seg finlandshetter som var svarte og begynte å true meg med kniv mens de holdt meg i nakken. De sa at jeg skulle åpne kassa og rettet kniven mot meg. Det gikk veldig fort, og jeg fikk panikk. Jeg turte ikke ta noen sjanser, så jeg slo opp kassa, forteller 18-åringen, som ønsker å være anonym.

Ifølge politiet fikk ranerne med seg 4500 kroner fra kassa og løp mot Kulåsparken.

18-åringen har kun jobbet på bensinstasjonen i tre uker, og i går hadde han sin tredje kveldsvakt alene. Han har av den grunn ikke rukket å ha opplæring om håndtering av ran. Likevel handlet han helt rett, sier daglig leder ved bensinstasjonen Thor Kenneth Ørseng.

– Han gjorde ting riktig etter det man blir opplært til på kurs, sier Ørseng som ikke ser bort ifra at det kan ha vært bevisst at ranet skjedde på 18-åringens vakt fordi han er ny i jobben. Han vil få tilbud om oppfølging og skal også sendes på ransopplæring etter hvert, forteller Ørseng.

Pågrep tre personer

Politiet fikk melding om ranet mandag kveld rundt halv ti. Drøye to timer senere pågrep de to mindreårige gutter, og i formiddag pågrep de en tredje person. Alle tre er siktet for væpnet ran.

– Ranspersonene er kjent for politiet fra tidligere, men ikke for så alvorlige hendelser som nå, sier Roger Bøe fungerende krimsjef ved Sarpsborg politistasjon.

Det vil bli gjennomført avhør av de siktede, og barnevernet er koblet inn i saken. Bøe utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser.

Lar seg ikke skremme

18-åringen som sto bak disken, har ingen planer om å slutte i jobben. Han håper resten av sommeren vil gå roligere for seg.

– Jeg gir meg ikke så lett, jeg kommer selvfølgelig til å jobbe her fremover også. Jeg har snakket med mamma og pappa om dette og er ikke redd for å gå på jobb, sier han.