Fikk nok av hets og sa fra

Stortingsrepresentant Lise Christoffersen har fått nok av hets. Nå tar hun til motmæle på sin egen Facebook-side.

Lise Christoffersen

Stortingsrepresentant fra Drammen, Lise Christoffersen (Ap).

Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Drammens Tidende skriver i dag at det som fikk begeret til å renne over for Christoffersen, er et anonymt brev sendt til avisens politiske redaktør, Karianne Braathen, etter en kommentar hun skrev den 1. desember.

På sin Facebook-side la Braathen ut et utdrag av brevet som sjikanerer Braathen med grove ord.

Lise Christoffersen delte Braathens innlegg og skrev på sin Facebook-profil: «Er det ikke snart nok, dere? Vi nordmenn er da ikke sånn?».

Synes det er viktig å reagere

– Jeg valgte å dele på Facebook fordi jeg synes det er viktig at vi reagerer mot de personene som driver den formen for hets og har et slikt menneskesyn, sier Christoffersen.

– Vi må ta til motmæle og ikke la de menneskene tro at det er greit å skrive slikt. Det er så lett for andre å henge seg på, og da mener jeg det er viktig at vi sier fra, sier hun.

Har selv blitt hetset

Christoffersen har selv opplevd flere ganger å bli hetset, blant annet på nettet. Hun har også fått sin Facebook-profil hacket.

– Hva gjør det med en?

– Det er mulig at vi som er politikere er litt mer tjukkhudet og tåler det. Jeg lar det ikke gå inn på meg. Men jeg føler en uro over at den typen holdninger får spre seg. Da er det viktig at vi alle sier fra, sier Lise Christoffersen.

NRK har forsøkt å få tak i Karianne Braathen for en kommentar uten å lykkes med det.