Sarpsborg får målgang i Tour of Norway 2014

Prislapp for kommunen: 100 000 kroner. – Dette er vel verdt pengene, sier kommunalsjef Sigmund Vister.

Tour of Norway

Slik så det ut i Sarpsborg da den første etappen av Tour of Norway hadde målgang i byen i mai i år.

Foto: Espen Torgeren / NRK

Også i årets utgave av Tour of Norway hadde Sarpsborg målgang på en av rittets fem etapper. Kommunalsjefen for samfunn, økonomi og kultur er godt fornøyd med at de får gjenta bedriften.

– Dette er en kjempeanledning til å skape en folkefest i byen. Det er noe å se frem imot, og det er også positivt for næringslivet som helt klart vil merke ringvirkninger av dette. Det er et kollektivt positivt løft for hele Sarpsborg-samfunnet, sier Sigmund Vister.

– Får vist frem Østfold

Start- og målgang for de fem etappene i neste års ritt ble offentliggjort på en pressekonferanse torsdag ettermiddag. Den hele og fulle traseen er ikke bestemt, men det er klart at også Indre Østfold vil få et nytt besøk av sykkelrytterne.

– Vi får vist frem Østfold og Østfold-byene på en helt ny og unik måte. Jeg syns disse sykkelrittene også har fått en egen evne og mulighet til å skape folkefest, sier Vister.

Tour of Norway

I år startet sykkelrittet i Gamlebyen i Fredrikstad. Foreløpig virker det som at neste års Tour of Norway ikke skal innom Sarpsborgs naboby.

– Vi husker blant annet det sykkelrittet som gikk oppe i Nord-Norge (Arctic Tour of Norway, journ.anm.) hvor man lagde så mye festivitas langs løypene, og det håper jeg også at østfoldingene gjør nå.

Hvor i Sarpsborg det blir målgang har ikke blitt bestemt ennå, men kommunalsjefen mener årets avslutning vil passe godt også i 2014.

– Det er jo arrangørene som styrer det. De legger opp løypa med tanke på sportslige hensyn først og fremst, og litt ut fra mediedekningen. Men jeg tror den sugende finishen vi har fra Torsbekkdalen, til Korsgata og helt opp til Festiviteten i Sarpsborg, den skilte virkelig sist, sier Vister.

Flere topplag neste år

Neste års utgave av Tour of Norway har fått oppgradert status til et såkalt 2HC-ritt. Det betyr at det vil tiltrekke seg flere store lag, forteller NRKs reporter Morten Stenberg, som var til stede på torsdagens pressekonferanse.

– Det er helt klart at det blir flere utenlandske stjerner og profflag. Det gledelige er at alle de store norske syklistene kommer til Østfold, til Sarpsborg og Mysen.

Etappen som avsluttes i Sarpsborg går av stabelen 22. mai, og starter i Drøbak. På veien skal den innom Indre Østfold, og Stenberg tror proffene gleder seg til å komme tilbake til Østfold.

– Det tror jeg syklistene syns er veldig bra. Jeg pratet nettopp med Edvald Boasson Hagen, og disse fem etappene i Tour Of Norway er nærmest skreddersydd for Edvald, og også for Alexander Kristoff. De liker seg veldig godt på de flate Østfoldveiene

Kommunesjef i Sarpsborg om at Sarpsborg skal være målby for sykkelrittet Tour of Norway også i 2014.

Kommunalsjef Sigmund Vister i Sarpsborg kommune er godt fornøyd med at byen får målgang i Tour of Norway også i 2014.