Hopp til innhold

Fikk ja til utvidete åpningstider

Det blir utvidede åpningstider ved Moss Lufthavn Rygge. Samferdselsdepartementet har omsider kommet med sin avgjørelse.

Det betyr at Norwegian kommer til å opprettholde det planlagte tilbudet med 14 ruter fra Moss Lufthavn Rygge.

Norwegian har tidligere sagt at rutetilbudet vil bli kraftig redusert om åpningstidene ikke blir utvidet.

Nå ser det altså ut til at Norwegians rutetilbud vil bli opprettholdt.

Diskutér åpningstidene på Rygge her!

Navarsete er fornøyd

Åpningstidene er nå fastsatt til kl.06.30 - 23.30 alle dager. Dette er klart etter at Samferdselsdepartementet i dag har avgjort Forsvarets klage på Luftfartstilsynets fastsettelse av åpningstider for lufthavnen.

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete er fornøyd med at det er tatt en avgjørelse.

- Vi har lagt til grunn konsekvensene en utvidet åpningstid vil gi, og det var noen runder som måtte tas før vi kunne bestemme oss.

Samferdselsministeren sa mandag forrige uke at en avgjørelse om en tillatelse til utvidede åpningstider ville komme før helgen.

Navarsete sier det ikke er uvanlig at man tar noen runder ekstra i en slik sak.

- Dette gjelder åpningstiden

Navarsete presiserer at denne avgjørelsen gjelder åpningstidene, og ikke hvor mange flyvninger eller antall passasjerer Rygge skal få lov til å ha.

Til de som blir berørt av de utvidete åpningstidene, sier Navarsete at det er gjort grundige vurderinger, og alle aspekter ved saken er behandlet nøye.

I pressemeldingen fra departementet står det at det er lagt stor vekt på at de støymessige konsekvensene av å utvide åpningstiden med en halv time morgen og kveld synes moderate.

Videre står det at Samferdselsdepartementets vedtak er gjort med grunnlag i konsesjonen for Moss lufthavn, Rygge som ble gitt i desember 2004.

Av konsesjonen følger det at trafikken på Moss lufthavn, Rygge (MLR) ikke kan komme over 774000 passasjerer per år uten at konsesjonen endres.

Denne rammebetingelsen ligger fast. Det vil dessuten bli fastsatt krav om såkalte ”grønne landinger” i de trafikkregulerende bestemmelsene for MLR.

Departementet har lagt vekt på at lokale myndigheter har engasjert seg sterkt for å få fastsatt åpningstidene til kl. 06.30 - 23.30.

Vedtaket kommer etter at Luftfartstilsynet i september 2007 fastsatte åpningstiden til 07.00 - 23.00 alle dager.

Diskutér åpningstidene på Rygge her!

- En bra dag

Daglig leder for Rygge Sivile Lufthavn, Pål Tandberg, er åpenbart svært fornøyd med avgjørelsen fra departementet.

- Her må vi glede oss over hver seier. Nå er alt klart. Og når vi i tillegg har fått beskjed om at også flyselskapet Widerøe kommer til Rygge , så er dette en bra dag, sier Tandberg til NRK Østfold.

Også fylkesordfører Ole Haabeth er glad.

- Dette hadde jeg faktisk forventet. For meg var det helt utenkelig at Moss lufthavn Rygge skulle få dårligere konkurransevilkår enn andre flyplasser, sier fylkesordfører Ole Haabeth i en pressemelding.

- Vi er ikke glade

Fylkesleder Hanne Berg-Johansen i SV i Østfold er ikke like fornøyd med avgjørelsen, men ser et lysglimt i saken.

- Det vi er fornøyd med, er at det er satt et tak ut denne stortingsperioden på antallet passasjerer, sier Berg-Johansen til NRK.

SV har vært sterk motstander av flyplassen i utgangspunktet, og nå frykter Berg-Johansen at flyplassen kommer til å ta en enda større markedsandel fra Gardermoen.