Arne Erlandsen: En forferdelig prestasjon

FFK spilte som et bunnlag da de ble knust av Jerv søndag kveld.

FFK Arne Erlandsen

FFK har hatt en mildt sagt tung sesong i første divisjon. Den ble ikke noe lettere da de tapte hele 0-4 for nyopprykkede Jerv søndag kveld. I en kamp der Jerv var best i det alle meste.

Du kan sjøl tenke deg hvordan jeg syns det var når vi taper 0-4. Det var en veldig kamp av oss og vi kunne ha tapt mer også. Vi blir tatt på det som skal være elementært i fotball, som er dueller og løpskraft, ja, rett og slett en forferdelig dårlig kamp, sier FFK-trener Arne Erlandsen til NRK.

Mange tilreisende hadde tatt turen fra Fredrikstad til det glade sørlandet og håpet nok at seieren sist skulle gi en opptur i dag også, men slik ble det ikke. Og etter kampen beklaget FFK-treneren til sine egne fans.

Det er bare å beklage til supporterne som er her i hopetall. Vi svikta på alle områder i dag. Vi gir bort rom og taper dueller og det er rett og slett en forferdelig prestasjon av oss, sier Erlandsen.

Kan ikke fortsette slik

Det kan bli en spennende høst i Plankebyen. FFK ligger foreløpig over streken, men det er også så vidt. Og treneren er fast bestemt på at laget ikke kan fortsette å ha slike prestasjoner. Men at de er nærmere nedrykk nå enn da han tok over vil han ikke være med på.

Vi ligger bedre enn nå enn da jeg kom, men vi kan ikke fortsette å prestere sånn som vi gjør nå, for det holder ikke, sier Erlandsen.

FFKs målsettning foran sesongen var opprykk. Den målsettningen er for lengst skrinlagt. Og nå mener Erlandsen at FFK må fokusere på å holde plassen.

Vi får nok fokusere på det som er viktig for oss, og det er å komme seg unna de fire siste plassene, avslutter Arne Erlandsen.

Ble rundspilt

FFK åpnet kampen fryktelig dårlig og det var derfor fullt fortjent da Joachim Edvardsen headet hjemmelaget i føringen etter femten minutter.

Ledelsen ble doblet fem minutter før pause da Jan Jenssen hamret ballen i mål etter et nydelig Jerv-angrep.

FFK har hevet seg i andre omgang før i år, spesielt på bortebane, men det skulle ikke skje i dag. Kun to minutter ut i omgangen satte Andreas Hagen inn 3-0 etter en kontring fra hjemmelaget.

Og da Ohi Omoijuanfo stanget inn 4-0 etter et frispark bare seks minutter senere var kampen punktert. FFK var heldige at det ikke ble flere scoringer i kampen.