FFK tapte - men sikret kvalik

Fredrikstad tapte 0-1 hjemme for Sandefjord, men siden Ranheim tapte for Strømmen, får FFK likevel muligheten til å kvalifisere seg til neste års Eliteserie. Første hinder blir Mjøndalen på bortebane.

Created by InfoDispatcher

–Det er en kamp mot en tøff motstander som absolutt skaper trøbbel for oss. Vi har problemer med å sette presset vårt og det gjør at Sandefjord kommer inn i sentrale rom hos oss. Det blir noe bedre etter hvert, men vi slipper inn et litt enkelt mål og det gjør at vi blir litt bakpå. Gutta jobber bra, men vi taper dessverre kampen for et godt fotball-lag, oppsummerte FFK-trener Håkon Wibe-Lund til NRK etter kampen.

Håkon Wibe Lund

FFKs trener Håkon Wibe-Lund var lettet etter at laget kapret den siste kvalifiseringsplassen.

FFK var avhengig av hjelp for å oppnå kvalik etter at de tapte 0-1 hjemme for Sandefjord søndag formiddag. Det fikk de ettersom Ranheim tapte 2-4 for Strømmen i sin kamp.

FFK endte på 6.plass på tabellen og møter dermed lag nummer tre på tabellen i første kvalik-kamp, der endte altså Mjøndalen. Siden Mjøndalen er det best plasserte laget av de to skal kampen spilles i Mjøndalen.

–Vi får sende noen blomster til Strømmen. Når vi ikke klarte å gjøre jobben sjøl, så er godt å vite at det er andre som kan gjøre jobben for oss, sier FFK-trener Wibe-Lund .

Og han er selvsagt optimist med tanke på kampen på Nedre Eiker Stadion.

–Jeg gleder meg veldig. Sesongens store mål var å komme til play-off, hvis ikke klarte direkte opprykk, så nå er det bare å glede seg. Nå får vi en ny sjanse og på Nedre Eiker har jeg vært før og gjort ting bra, så det skal vi fortsette med, avsluttet Wibe-Lund.

Enorme sjanser

FFK skapte ikke alt for mye i søndagens kamp, men de hadde likevel noen vanvittige muligheter til å sette ballen i mål. I første omgang hadde Dag Aleksander Olsen en av sine tre sjanser til å score i kampen, dette var også den største.

Han fikk ballen helt alene mot en utrusende Sandefjordkeeper, men klarte å sette ballen utenfor.

Ludvig Begby hadde også en stor mulighet før pause da han headet et innlegg fra Julius Adaramola like utenfor fra vel fem meters hold.

I andre omgang fikk innbytter Steffen Nystrøm en kjempesjanse da han fikk ballen helt alene med keeper, men satte ballen rett den gode målvakten.

På overtid fikk Håvard Åsheim en mulighet fra 12 meter, men skuddet ble blokkert av en Sandefjordspiller.

Jevn kamp

Det ble en jevn kamp mellom to gode lag på Fredrikstad Stadion. Sandefjord viste så absolutt hvorfor de har rykket opp til Eliteserien.

Og det var ikke bare FFK som skapte sjanser. Sandefjord hadde sine muligheter de også og det var ingenting å si på at de tok ledelsen Da Kevin Larsen banket inn 1-0 bak en noe passiv Jon Masalin etter 24 minutter.

Etter scoringen tok Sandefjord over og var det beste laget helt til halvtimen gjenstod. Da kunne og burde FFK i det minste fått med seg ett poeng, men det gjorde de altså ikke og Sandefjord fullførte sin imponerende sesong. Gjestene har bare ett tap denne sesongen , mot nettopp FFK.