FFK-supporter så laget sitt tape

Geir Beck Andersen bor i Alta, men er trofast FFK supporter. Søndag kveld så han laget sitt tape 0-1 for Alta.

FFK supporter Geir Beck Andersen

Andersen er født og oppvokst på Trara i Fredrikstad. Bare en kort sykkeltur unna gamle Fredrikstad Stadion. I 1983 forlot han Plankebyen og flyttet først til Hammerfest. I 1986 gikk turen videre til Alta hvor han fortsatt bor 28 år senere.

–Det var kjærlightenen som fikk meg til å flytte oppover. Jeg har det veldig bra her og har ingen planer om å flytte hjem igjen,sier Andersen til NRK.

FFK er fortsatt i hans hjerte. Og han følger med på internett og TV. Alta betyr også mye, og han er imponert over hva hjemmelaget får til.

–Jeg håper Alta vinner alle kampene sine bortsett fra mot FFK. Blod er tjukkere enn vann,som de sier. Jeg har vel FFK i hjertet og Alta i hodet ,sier Andersen.

Søndag kveld så han sitt FFK tape 0-1 for laget fra hans nye hjemby. Kampen hadde han gledet seg lenge til. Men skuffelsen var stor etter kampen.

–Det er jo som 17.mai og julaften på en gang når FFK kommer opp hit. Men det var en skuffende kamp. FFK har mye ball, men de mangler en målscorer, mener Andersen.

–Alta har det FFK mangler

Målscorer har deriomot Alta. Vegard Bråthen har scoret jevnt og trutt siden han ble lånt ut fra Bodø/Glimt på overgangsvinduets siste dag. Andersen mener at Alta har det FFK mangler.

–FFK mangler en målscorer. Det har Alta i Vegard Bråthen. Så Alta har vel det FFK mangler kan du si. Det hadde ikke vært meg imot å se Bråthen i FFK-drakt, sier Andersen.

Vegard Braaten

Vegard Bråthen senket FFK med en iskald scoring.

Han har likevel troen på årets FFK mannskap og mener at publikum må være tålmodige. Han mener at FFK bør fortsette å satse på lokale spillere og at entusiasmen og resulatene vil komme som en følge av det. Han håper også at FFK skal bli litt bedre enn i fjor.

–Men jeg har ikke større forventninger enn det. Kvalikk er en bonus mener jeg. Jeg er litt redd for at folk forventer for mye og er litt utålmodige. Samtidig så håper jeg at spillerne har selvtillit nok til å prestere uansett,sier han.

–Vil ha begge på trygg grunn

Selvom årets store høydepunkt er over, så gleder han seg allerede til neste gang FFK kommer til Finnmarkshallen. Han skal også prøve å få med seg en kamp eller to i sommer når han besøker Plankebyen. Og den store drømmen er at de to lagene møtes til cupfinale på Ulevaal.

–Det er jo en stor drøm. Men det er jo noen hindre i veien der. Follo er vel det første. Men det er klart at det hadde vært gøy, men det blir nok med drømmen. Nå vil jeg bare at begge lagene havner på trygg grunn og slipper å sloss for nedrykk. Da kan jeg begynne å glede meg til neste års kamp, avslutter Andersen.

Robert Stene

Robert Stene og FFK har slitt med å score denne sesongen. Stene har blandt annet misset to straffespark.

Nedturen fortsetter

FFK startet kampen friskt og hadde en rekke sjanser før pause. Men til tross for store målsjanser så ville ikke måltørken ende for FFK. Gjestene klarte å trykke hjemmelaget tilbake på banen i perioder i første omgang.

Den andre omgangen ble nesten stikk motsatt av den første. Alta skapte mange og store sjanser og var også best i banespillet. Tempoet som FFK hadde før pause var nesten borte etter pause.

Etter 66 minutter lekte Vegard Bråthen ballen i mål. Han snurret rundt med både Simen Rafn og Jon Masalin før han iskaldt trillet ballen i mål. En lekker scoring av målmaskinen Bråthen.

Alta nærmere 2-0

Hjemmelaget fortsatte å skape store målsjanser og var nærmere 2-0 enn FFK var utligning. Og da er det tatt med i betrakningen at Haitam Alesami smalt ballen i tverrliggeren noen minutter før slutt.

Alta hadde blandt annet et skudd på innsiden av stolpen på en kontring.

FFK jaget utligning på slutten og valgte å flytte opp nesten hele laget for så å slå langt fra egen halvdel. Dessverre for gjestene så ble det upresise baller inn i boksen og Alta hadde få problemer med å rense unna.

Fredrikstad har kun scoret tre mål på de seks første kampene denne sesongen.Og har ikke scoret på sine tre siste kamper.