Holdt Start til uavgjort med ti mann

Sørlendingene kunne true Fredrikstad og Sogndal med seier lørdag, men slik ble det ikke.

Målscorer James Keene feirer med Tom Freddy Aune

Målscorer James Keene lettet trykket på Fredrikstad stadion med en avgjørende scoring for fortsatt eliteserie-eksistens.

Det startet bra for hjemmelaget. James Keene truet bakrom på et nokså spedt Jon Masalin-utspill. Ballen ble først flikket videre av Etzaz Hussain som sendte den videre til Tarik Elyounoussi.

Med innsiden av foten løftet spissen ballen over Start-stopper Jesper Mathisen og inn til en bakromstruende James Keene. Han var iskald fra cirka 18 meter og banket ballen i stolpen og inn. Da viste stadionuret 50 sekunder.

– Det er en enorm lettelse. Mot Vålerenga sist (2-1-seier) var det voldsom glede, men i dag er jeg mer lettet, sa FFK-trener Tom Freddy Aune etter kampen.

Amper stemning

Etter tidlig FFK-ledelse måtte Start i angrep for å skaffe en utlikning. Hjemmelaget stod kompakt i forsvar og lot ikke Start få mange mulighetene.
Kampen bølget rolig fram og tilbake, og Start klarte ikke å sette inn det helt store presset.

Etter en knapp halvtime ble det full tenning på Fredrikstad Stadion. Etzaz Hussain mistet ballen, og i et desperat forsøk på å vinne den tilbake, kastet han seg inn med knottene først.

Dommer Tom Henning Øvrebø svarte med å kontant dra opp det røde kortet til hjemmelagets spillere og supporteres store fortvilelse.

Som seg hør og bør ble Øvrebø møtt med en massiv pipekonsert som varte ut resten av omgangen.
Stemningen ellers på banen var til tider meget amper og det ble delt ut hele fire gule kort på under ti minutter.

FFK ble mot slutten av omgangen presset veldig dypt, men Start maktet ikke å omsette noen av sjansene til mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Endte godt

I andre omgang tok også bortelaget initiativet fra start. De gule fra Kristiansand presset på og hadde et klart spillemessig overtak.

Til tross for et stort antall hjørnespark og dødballer klarte ikke Start å få den forløsende scoringen. Utover i omgangen ble kampen jevnere og Fredrikstad yppet seg et par ganger.

Innbytter Alexander Ruud Tveter burde punktert kampen, men avslutningen fra drøyt åtte meter blåste han over mål.

Det skulle ta 89 minutter før de reisende fra Kristiansand kunne få noe å juble for. Tippeligadebutant Øyvind Gausdal plukket opp en stuss fra spisskollega Ole Martin Årst og fyrte av. Skuddet reddet Jon Masalin i Fredrikstad-buret mesterlig, men returen kunne han ikke gjøre noe med.

Start presset på for et ledermål på overtid, men lyktes ikke. Det betyr at FFK er sikret Tippeligaspill også neste år. Starts Tippeligahåp henger dermed i en meget tynn tråd, og etter alle solemerker blir de nødt til å ta den tunge turen ned til Adeccoligaen.

– Det har vært vanskelig lenge, og det ble ikke akkurat lettere etter kampen i dag. Vi fikk heldigvis utligningen som gir oss et lite håp. Vi skal angripe mot Viking i neste kamp og håper på litt hjelp av andre lag, sa Mjelde.