FFK inviterer til omtelling av TSR-besøk

Fredrikstad Fotballklubb inviterer alle som besøkte Tall Ships' Races til stadion for å fjerne all tvil om besøkstallet under skutefesten.

FFK-supportere

Fredrikstad stadion har plass til 12.500 tilskuere – dermed skal det akkurat være plass til alle som, ifølge Fredriksstad Blad, besøkte skutefesten i juli.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Invitasjonen til FFKs hjemmekamp mot Alta må sies å være gjennomført med glimt i øyet.

Etter at Fredriksstad Blad tidligere i august slo fast at 12.000 personer besøkte Tall Ships' Races, over fire dager i Fredrikstad, raste debatten i både media og blant hvermannsen i sosiale medier.

Nå gjør daglig leder Geir Bakken i FFK grep for å dobbeltsjekke tallene.

– Vi er lei av å høre på denne kranglingen, og inviterer nå til ny opptelling søndag 24. august på Stadion. Klokken 18.00 er det ideelle tidspunktet. Da får publikum også med seg hjemmekampen vår mot Alta, sier han til klubbens hjemmesider.

– Har FB rett, så har vi plass til alle

Geir Bakken

Geir Bakken i Fredrikstad Fotballklubb inviterer Tall Ships' Races besøkende til fotballkamp kommende helg.

Foto: Shemsi Bunjaku

Fredriksstad Blad talte verken personer i båter eller på byens restauranter da de gjennomførte sin undersøkelse.

Bakken i FFK forsikrer om at restaurantgjester på kampen telles med, og at klubben kommer til å vakter som kan telle besøkende ved alle inngangene på stadion søndag.

– Det er fint om alle som var på Tall Ships Races i Fredrikstad kommer innom da. Har FB rett i sin telling, har vi uansett plass til alle, påpeker han overfor fredrikstadfk.no.

Er det derimot Telenor sin telling som er nærmest sannheten – ja, da sliter klubben.

Kostnadsfritt

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor anslo nemlig på en pressekonferanse at om lag 85.000 mennesker besøkte skutefesten.

Tallet er basert på samtale- og datatrafikk ut fra basestasjoner som fanget opp festivalområdet.

– Dersom Telenor og kommunens anslag på rundt 85.000 besøkende skulle stemme, bør man være litt tidlig ute med tanke på billetter. Vi kan bare ta inn 12.500 av gangen, forteller Bakken til fredrikstadfk.no.

Klubben presiserer at tellingen ikke medfører noen kostnader for verken Fredrikstad kommune eller arrangørene av Tall Ships' Races.

FFK vant for øvrig 1–0 over Hønefoss søndag, og ligger på tredjeplass i 1. divisjon. Plassen gir kvalifisering til eliteserien.

Invitasjonen ble tatt godt imot av blant andre nyhetsredaktør i Fredriksstad Blad Jon Jacobsen.

Laster Twitter-innhold