FFK fikk millionregning fra skatteetaten

Likevel viser regnskapet til klubben et overskudd i 2014.

Styreleder i FFK Arne Erik Olsen og daglig leder Geir Bakken

I PLUSS: Fredrikstad Fotballklubb gikk med overskudd i fjor. Styreleder i FFK Arne Erik Olsen og daglig leder Geir Bakken presenterte resultet på stadion mandag.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Fredrikstad fotballklubb presenterte i dag regnskapet for 2014, og selv med en tøff høst har FFK kommet i mål med et overskudd på 54.000 kroner.

– Vi er veldig godt fornøyde. Det er ikke et stort overskudd, men det er et overskudd, sier daglig leder i FFK, Geir Bakken.

Millionregning

Geir Bakken, FFK

GLAD: Geir Bakken er fornøyd med resultatet.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Resultatet lå an til å bli langt bedre, helt til det høsten i fjor dukket opp et overraskende brev fra Skatt Øst med en regning på 1,2 millioner kroner for arbeidsgiveravgift.

– Arbeidsgiveravgiften gjaldt spillerkontrakter knyttet til 2004–2011. Det førte til at resultatet ble en god del dårligere enn det kunne blitt. Det er klart at det har påvirket resultatet, men vi er veldig fornøyde med at vi likevel klarer å levere et overskudd.

Overskuddet skyldes blant annet en gammel fordring i regnskapet som var foreldet og salget av spilleren Haitam Alesami til IFK Göteborg. Selve driften gikk med 100.000 kroner i overskudd.

Mulig tilleggsavgift

Styreleder i FFK, Arne Erik Olsen er også fornøyd med resultatet klubben kunne legge.

– Vi ønsket å gå i pluss, noe vi er veldig glad for å kunne si at vi har gjort.

Daglig leder Geir Bakken håper de nå kan gjøre seg ferdig med uoppgjorte saker hos skatteetaten.

– Vi også fått varsel om en mulig tilleggsavgift som vi har svart at vi er uenige i. Men vi har tatt høyde for det i regnskapet. Når vi får det endelige svaret på det er skattesaken endelig ferdig. Det er veldig bra å få lagt den saken død og komme oss videre, sier han.

Nå er han optimistisk til året fremover.

– Ekstraregningen fra skatteetaten fører selvfølgelig til noe strammere likviditet og økonomi enn det vi hadde håpet på. Men vi håper at 2015 kan gi oss vekst og at det blir et bra år, både sportslig og økonomisk for FFK, sier Bakken.