Festet barberblad på dørhåndtak i barnehage

Da barn, foreldre og ansatte ankom Menighetens Barnehage i Mysen onsdag, var dukkehuset tømt og satanistiske tegn tagget på barnehagen. På dørhåndtaket var det festet barberblader.

Hakekors, tegninger av kjønnsorganer, ødelagte leketelt, veltede søppelkasser og benker som var kastet rundt. Det var synet som møtte Siw Ulvehøj da hun skulle levere datteren i Menighetens barnehage onsdag morgen.

Hun forteller i et Facebook-innlegg at dette førte til at hun forlot sin fem år gamle datter gråtende i barnehagen for første gang.

«Her har det vært noen på ferde som ikke har lært seg verken respekt for andre eller andres eiendom. Og som, på tross av at det antagelig ikke er så lenge siden de gikk i barnehagen, tydeligvis ikke kunne sette seg inn i hvor lei seg og redde små barn blir over et sånt syn. Det verste var at vi fikk høre at det slett ikke er første gang,» skriver hun i Facebook-innlegget.

– Tror det er ungdomsstreker

Politiet forteller til NRK at det også har vært festet barberblader på et dørhåndtak i barnehagen. En patrulje har vært på stedet.

– For andre kveld på rad så er det oppdaget hærverk på barnehagen. Det er noen som har sett et par ungdommer i området i går kveld, så vi får prøve å huke tak i dem, så får vi ta det derfra, forteller Kay Lund-Pettersen, seksjonsleder for etterforskning i politiet i indre Østfold.

Han tror ikke det ligger noe mer bak hendelsen.

– Selv om det er tegnet noen nazisymboler så ser vi på dette som noen ungdomsstreker, i hvert fall sånn det ser ut der nå. Det er noen som har lite å gjøre om dagen.

Vil anmelde saken

Barnehagestyrer Nina Aas kan bekrefte at det har vært utført hærverk på barnehagen i løpet av natta.

– De har tømt dukkestua for leker, skrevet slagord på veggen og gjort generelt hærverk. Det er trist når man kommer for å åpne barnehagen og ser at det er noen som har utført hærverk.

Barnehagen vil anmelde saken, og er i gang med å rydde og vaske etter hærverket.

– Jeg har ikke opplevd at barna syns det var skremmende. Men de blir målløse og sjokkerte når lekene står ute. Også syns de at det er litt spennende med politiet på besøk.