Hopp til innhold

Feriefullt på Rygge flyplass

Svært mange reisende gjør at P-plassene på Moss Lufthavn Rygge fylles opp. Fjernparkeringen på motsatt side av rullebanen er tatt i bruk.

Feriefullt på Moss Lufthavn Rygge

Moss Lufthavn Rygge har tatt i bruk fjernparkeringen på motsatt side av rullebanen, men det tar bare noen minutter å komme seg til terminalen med shuttlebuss.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Det er høysesong på Moss Lufthavn Rygge, og parkeringsplasser på motsatt side av rullebanen fra terminalbygget er tatt i bruk

Gratis shuttlebuss

Men det er ingen grunn til bekymring, sier flyplasssjef Pål Tandberg: Alle får plass, og gratis shuttlebusser betjener parkeringsplassene lengst unna, så det er ikke nødvendig å komme ekstra tidlig til flyplassen, sier han.

– I år har vi 5000 plasser, hvorav cirka 1000 er på den andre siden av rullebanen. Gratis shuttlebuss frakter de reisende fra P-plassen til terminalen, og alt er unnagjort på 3-4 minutter, sier Tandberg.

Han sier at flyplassen er nødt til å sørge for at det bestandig er nok parkeringsplasser for å sikre at alle reisende kommer seg avgårde.

Bygger ut flere P-plasser

Han forteller at det stadig bygges ut mer parkeringskapasitet ved Moss Lufthavn Rygge for å betjene det økende markedet, og på sikt blir det slutt på reserveparkering på motsatt side av rullebanen. All parkering vil da skje på terminalsiden, sier han.

– Vi bygger ut stadig på vår side, men det er en del jorder som vi må slette ut og legge ut fast dekke på. Over tid blir det plass til all parkering på terminalsiden av rullebanen, sier han.